2017-projekt fortsætter i 18: Eutopia Stage bliver i Gellerup

Eutopia Stage i Gellerup fortsætter i 2018 med Brigitte Christensen i spidsen som kunstnerisk leder. Arkivfoto: Axel Schütt

2017-projekt fortsætter i 18: Eutopia Stage bliver i Gellerup

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

2017-projektet i Gellerup fortsætter sine aktiviteter i 2018.

GELLERUP: I 2016 blev den tidligere Gellerupscene overtaget af Eutopia 2017, som en del af kulturhovedstadsprojektet. Stedet har siden arbejdet for at inkludere kulturelle aktiviteter i udviklingen af Gellerup.

Det skete blandt andet med Fuldmåneprojektet Eutopia International Festival, der i juli 2017 trak over 5.000 besøgende til Gellerup, men også med forskellige forestillinger, borgerspil og workshops på Eutopia Stage. Projektet har fokuseret på at blande lokale borgere i Gellerup med borgere udefra og med internationale kunstnere for skabe større forståelse på tværs.

Selv om Eutopia Stage oprindeligt var tænkt som et 2017-projekt, fortsætter scenen sine aktiviteter i 2018.

- Det har været en spændende og meget givende rejse indtil nu. Vi har haft vidt forskellige kunstnere på scenen og vidt forskellige mennesker blandt publikum. Vi har skabt en bedre synergi mellem Gellerup og Aarhus, men det er naivt at tro, at vi allerede er i mål. Derfor er det altafgørende for kunsten og kulturen i Gellerup, at vi har fået støtte til at blive. Det er vi meget taknemmelige for, udtaler kunstnerisk leder Brigitte Christensen i en pressemeddelelse.

Nydansk kvindekamp

Eutopia Stage begynder 2018 med borgerspillet "Somaliske Erindringer", der er skabt i samarbejde med Gobaad Kulturforening. På scenen står ganske almindelige mennesker med somalisk herkomst, som gennem et stærkt billedligt sprog vil fortælle deres historier.

Borgerspillet har premiere i februar og bliver instrueret af Brigitte Christensen.

12. marts gæster Geeti Amiri, Khaterah Parwani, Natasha Al-Hariri og Halime Oguz Eutopia Stage med arrangementet "Den Nydanske Kvindekamp", der er skabt i samarbejde med forlaget Lindhardt & Ringhof. De fire kvinder sætter i løbet af tre timer fokus på ligheder frem for forskelle. Sammen vil de nuancere, debattere og præcisere den nydanske kvindekamp.

2017-projekt fortsætter i 18: Eutopia Stage bliver i Gellerup

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce