5 uundværlige albummer med Byrne


5 uundværlige albummer med Byrne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bo Ellegaard fra Record Pusher i Odense har dyrket David Byrne siden 1970'erne. Her er hans fem tip til de bedste udgivelser.

1. Talking Heads - "Fear of Music"

Talking Heads tredje album er et banebrydende album både for Byrne & co. Jeg var fan fra første album, der kom i 1977 og var meget low-fi-produceret og high school-agtig. Men med "Fear of Music" blev Talking Heads voksne og velproducerede. Sangene var og har altid været skæve og uforudsigelige, og på dette album blev der leget med stilarter lige fra rock til worldmusic. Sangen "Air" er lige så stor og flot en sang som Bowies "Heroes". Et musikhistorisk album.

2. Talking Heads - "Remain In Light"

Bandets fjerde album udfordrer virkelig lytteren med skæve toner og crazyness. Jeg havde svært ved at forstå albummet, da det kom i 1980. Jeg følte ikke, der var nogen toner, jeg kunne få til at hænge ordentligt sammen i mit musikhoved. Men langsomt greb sangene mig. Som "Once in a Lifetime" og "Crosseyed and Painless", der i dag er regulære Talking Heads-hits. Albummet er et skønt bevis på, at nogle sange bare skal havde tid, før de åbner sig.

3. David Byrne og Brian Eno - "My Life in the Bush of Ghosts"

Lige som jeg troede, jeg havde fået styr på Byrnes skæve musikalske univers, blev jeg totalt nulstillet i 1981, da "My Life in the Bush of Ghosts" udkom. Jeg købte udelukkende albummet, fordi der stod Byrne/Eno på coveret. På albummet blandede de to skæve musikuniverser sig i en skøn forening af zimbabwe-ambient og usammenhængende toner. Albummet voksede og voksede og har tydeligvis inspireret musikere som Steven Wilson og Hyde med flere.

4. David Byrne - "Rei Momo"

Det var en lettelse, da jeg hørte albummet i 1982, fordi det var catchy og ligetil. Selv om worldmusic blev "opfundet" af Ry Cooder med "Buena Vista Social Club", kom Byrne først. Han har altid leget med salsa/mambo i Talking Heads, og på "Rei Momo" gik han all in med et album, der var totalt tro over for genren. Dog med tekster, der havde både politiske og samfundskritiske toner.

5. David Byrne - "Uh-Oh"

Med dette album gik det op for mig, at der ikke kom flere Talking Heads-albummer, fordi Byrne selv kunne. Dette album er et supermix af de soloting, Byrne fik lavet fra 1981-1989 og Talking Heads-universet. Der er regulære hits på som "Girl on My Mind", der lige så godt kunne havde været på Talking Heads' "Little Creatures" fra 1985, mens "Hanging Upside Down" er et skønt pophit med fuld blæsersektion. Albummet cementerer for mig, at David Byrne er én af de vigtigste amerikanske sangskrivere nogensinde.

5 uundværlige albummer med Byrne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce