Århus Filmværksted udnævner ny leder

Morten Kaplers er instruktør på den nye og kontroverselle film om Anders Fogh Rasmussen, 'AFR'.
Foto: Jan Jørgensen/Scanpix Denmark

Århus Filmværksted udnævner ny leder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Morten Hartz Kaplers, især kendt for sin film »AFR« om mordet på Anders Fogh Rasmussen, tiltræder stillingen 1. juni.

Morten Hartz Kaplers er blevet udnævnt som ny leder af AFV - Århus Filmværksted.

Den 41-årige Kaplers tiltræder 1. juni. Han afløser Hans Peter Møller Andersen - i daglig tale kaldet HP, som har været leder på stedet i seks år.

AFV's bestyrelse har valgt Morten Hartz Kaplers »ud fra et stærkt felt, på baggrund af kombinationen af en omfattende filmfaglig baggrund, et stort nationalt såvel som internationalt netværk samt indgående erfaring med institutionsudvikling og fundraising.«

Morten Hartz Kaplers er uddannet instruktør på FAMU, den nationale tjekkiske filmskole og på den uafhængige filsmskole SUPER 16 i Danmark.

Mest kendt er han formentlig for sin film »AFR« fra 2007; et satirisk drama, der handler om vor tidligere statsminister og nuværende generalsekretær i NATO, Anders Fogh Rasmussen.

I filmen, der er fiktion fremstillet på dokumentarisk facon, bliver Fogh Rasmussen myrdet, ligesom vi lærer hans hemmelige elsker Emil at kende - iøvrigt spillet af Morten Hartz Kaplers.

Filmen modtog i 2008 Carl Th. Dreyer prisen »for sit mod, originalitet og provokation i sin leg med fiktion og sandhed.«

Morten Hartz Kaplers, som tillige har produceret flere tv-programmer, reklamefilm og musikvideoer, har de seneste år primært arbejdet i udlandet. Han bor for tiden i Paris, men har meddelt, at han nu slår sig ned i Aarhus.

Om sit nye job siger han blandt andet:

»Jeg glæder mig til at arbejde med udvikling af nye filmtalenter på Århus Filmværksted. Aarhus er en vidunderlig by; kulturel og fremadstræbende og på én gang hyggelig og ambitiøs. Aarhus skal være Europæisk Kulturby i 2017, så vi går spændende tider i møde.«

Aarhus Filmværksted er et åbent værksted, der støtter ikke-kommerciel filmproduktion - årligt omkring 40 produktioner.

Hovedformålet er at finde og udvikle nye talenter i den vestdanske region. Stedet fungerer med andre ord som springbrættet til en mulig professionel karriere.

Økonomisk støttes filmværkstedet af Aarhus Kommune og Det Danske Filminstitut.

Samtidig med udnævnelsen af Morten Hartz Kaplers som leder, afløser Anne Mette Zachariassen fra VIA University College den mangeårige formand Thomas Frovin Jensen.

Århus Filmværksted udnævner ny leder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce