Århus-firma skal jule på TV2 næste år

Morten Rasmussen, direktør Deluca Film, skal for TV2 producere en tv-julekalende, der udspiller sig på Børglum Kloster. Resultatet vil kunne ses fra 1. december næste år. Foto: Kim Haugaard

Århus-firma skal jule på TV2 næste år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Deluca Film bag TV2-julekalender der udspiller sig på og omkring Børglum Kloster i Nordjylland

Det århusianske produktionsselskab Deluca Film skal for TV2 skabe en tv-julekalender i 2011, og Den Vestdanske Filmpulje har netop besluttet at skyde to millioner kroner i projektet, som allerede har været i støbeskeen i halvandet år. Fantasy-forfatteren Lene Kaaberbøl har bidraget til ideudviklingen, mens Thorleif Hoppe bliver hovedforfatter. Han har tidligere leveret manuskripter til populære serier som Nikolaj og Julie, Krøniken og Forbrydelsen.

Kalenderen følger de to børns mystiske oplevelser på Børglum Kloster i Vrå, der i middelalderen var gejstligt og verdsligt magtcentrum i Danmark. Her herskede landets sidste katolske biskop Stygge Krumpen på godt - men mest på ondt, indtil han faldt i unåde hos kongen.

»Vi er rigtig glade for den støtte, vi har fået fra Den Vestdanske Filmpulje og hele den nordjyske landsdel. Vi har oplevet et lokalt engagement helt uden sidestykke,« siger Morten Rasmussen, direktør hos Deluca Film.

Optagelser i Århus
Thorleif Hoppe og medforfattere tager nu ophold på Børglum kloster for at skrive seriens manuskript færdigt.

»Vi påtænker at placere studieoptagelser i filmbyen i Århus, men langt det meste af julekalenderen vil blive optaget on location i og omkring Børglum Kloster,« oplyser han.

Morten Rasmussen forventer, at optagelserne til julekalenderen, som endnu ikke har nogen titel, går i gang til vinter.

Kulturrådmand Marc Perera Christensen (K). der også er formand for Den Vestdanske Filmpulje, glæder sig over projektet.

»Jeg synes, det er et stærkt projekt, som kobler nutidige problemstillinger med myter og historier fra Danmarks kulturarv. Med et stærkt lokalt engagement og penge fra filmpuljen er der grund til at glæde sig til julen 2011,« siger han.

Århus har tidligere med stor succes leveret tv-julekalendere til TV2. Det var således Frontier i Viby, der i flere år stod bag julekalenderne med nissen Pyrus på Rigsarkivet.

Århus-firma skal jule på TV2 næste år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce