Århusianere anklager kunstværk i Mindeparken: Ødelægger naturen

Foto: Kim Haugaard og privat

Århusianere anklager kunstværk i Mindeparken: Ødelægger naturen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Aros er løbet ind i voldsomme anklager på facebook, hvor mange mener, at kunstværket af Katharina Grosse ødelægger naturen.

AARHUS: I disse dage er et kunstværk af den tyske kunstner Katharina Grosse, der er en del af Aros' store udstilling "The Garden", ved at blive skabt i Mindeparken på græsarealet mellem vejen og vandet.

Men allerede inden den officielle åbning er billeder af kunstværket blevet delt af 5.000 mennesker, der mener, at det farven, der sprayes på græs og træer, er "giftig og altødelæggende akrylmaling", som ødelægger naturen i området. De peger på, at malersjakket er iført masker og hvide heldragter, mens de sprayer malingen på.

Århus Stiftstidende har været i kontakt med Aros' presseansvarlige medarbejder for at høre, hvilken påvirkning kunstværket vil have på naturen. Men Aros har kun ønsket at deltage med følgende tekst:

"Aarhus Kommune og politiet har givet de nødvendige tilladelser til at opføre værket. Der gives kun tilladelse til at udføre projekter, der er i overensstemmelse med kommunens regelsæt. I forhold til oprydning er der lagt en meget grundig plan for dette, så der ikke efterlades spor i området. Denne er lavet i samarbejde med Aarhus Kommune og følger alle retningslinjer. Et professionelt firma vil stå for oprydningen. Fredet natur og beplantning i området vil ikke blive påvirket."

Museumsdirektør svarer igen

Museumsdirektør Erland Høyersten har senere søndag forholdt sig til kritikken til politiken.dk.

Museet sørger for, at græsset skrabes af efter udstillingen, så der ikke er eventuelle reststoffer tilbage. Dertil kommer to træer, som museet håber vil overleve, og gør de det ikke, sørger museet for nye, siger museumschefen.

- Der bliver selvfølgelig et mindre areal på stedet, hvor alt græsset i en periode vil være skrabet af. Men det er det. Og det areal er mindre end de græsarealer, der går til på en almindelig dansk festival, siger museumslederen til politiken.dk.

Arbejdet med opførelsen af kunstværket startede i sidste uge, hvor den tyske kunstner Katharina Grosse fik hjælp fra en flok assistenter til at opføre kunstværket, som indgår i The Garden - End of Times, Beginning of Times.

I første omgang blev det store græsareal grundet med hvid spraymaling. Bagefter er området så også blevet malet med rødlige farver.

Klik på billedet for at se Spotter-fotograf Finn Pedersens billeder

Århusianere anklager kunstværk i Mindeparken: Ødelægger naturen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce