Århusiansk kor repræsenterer Danmark i international konkurrence

Det århusianske kor Vocal Line med korleder Jens Johansen i spidsen, skal repræsentere Danmark, når der 3. august er Eurovision Kor Grand Prix i Göteborg. Konkurrencen sendes på DR. Foto: Morten Rygaard

Århusiansk kor repræsenterer Danmark i international konkurrence

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Aarhus-koret Vocal Line er med, når Eurovision Kor Grand Prix løber af stablen i Göteborg 3. august.

AARHUS: Det er anden gang, Eurovision Kor Grand Prix afholdes, og igen i år er der et århusiansk kor repræsenteret.

De lokale vokal-ekvilibrister, Vocal Line, repræsenterer Danmark ved korkonkurrencen, der i år holdes i Göteborg i Sverige.

- Vi er stolte over at være udpeget. Det er en stor ære at få lov til at repræsentere Danmark, men også skræmmende. Vi vil gøre det godt som overhovedet muligt, siger korleder Jens Uhre Johansen til DR.

Eurovision Kor Grand Prix minder på mange måder om det traditionelle Eurovision. Her er solisterne og grupperne dog byttet ud med kor, og så er det en jury, der finder aftenens vinder.

Deltagerne i årets konkurrence er alle amatørkor og kommer fra henholdsvis Belgien, Danmark, Tyskland, Letland, Norge, Skotland, Slovenien, Sverige, Schweiz og Wales.

De 10 kor får fire minutter hver til at optræde, hvorefter juryen udpeger tre, som går videre til finalerunden. Her får de hver tre minutter, inden vinderen kåres.

DR sender live

Juryen består af den svenske Katarina Henryson, som var med til at starte a capella-gruppen The Real Group, som gæstede Aarhus under Aarhus Vocal Festival i begyndelsen af juni, den britiske komponist, dirigent og producer John Rutter og den amerikanske producer Deke Sharon.

Eurovision Kor Grand Prix bliver sendt lørdag 3. august klokken 20.30 på DR1 og DRTV.

- Interessen for fællessang og herunder korsang er heldigvis stigende i Danmark. Med Europæisk Kor Grand Prix og det konkurrenceelement, som showet indeholder, håber vi, at det kan samle danskerne om at heppe på Vocal Line, siger producent i DR, Søren Therkelsen i en pressemeddelelse.

Det er anden gang Kor Grand Prix finder sted. Første gang var i 2017 i Riga, hvor Danmark var repræsenteret af Akademisk Kor Århus i sangkonkurrencen, der finder sted hvert andet år.

Århusiansk kor repræsenterer Danmark i international konkurrence

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce