Århusiansk rytmeguru er død

Leif Falk var friskolemand og musiklærer for en lang række senere stjerner på den aarhusianske musikscene. Foto: TV2 Østjylland

Århusiansk rytmeguru er død

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Friskolemanden og rytmeguruen Leif Falk er død. Han var gudfar til en lang række musikalske talenter på 1980´ernes århusianske musikscene

AARHUS: Manden bag utallige århusianske stjerner Leif Falk er død tirsdag 19. februar.

Det oplyser hans søn Mek Pek på Facebook.

- I dag tirsdag døde vores elskede far, farfar, morfar og oldefar. Han har levet med Parkinson de sidste 14 år og alligevel haft store oplevelser og glædesstunder med familie og venner, skriver musikeren på sin Facebookside.

- Han vil blive husket som et kærligt, skørt, elskeligt, vanvittigt, autentisk, ærligt, provokerende, fascinerende, spontant, musikalsk nærværende, legende og lærende menneske.

Leif Falk var musiklærer for en lang række af 1980´ernes århusianske musiksucceser på Aarhus Friskole.

Bandmedlemmer fra Mek Pek Partyband, Tøsedrengene, Shit og Chanel og Gnags har alle fået deres tidlige musikalske uddannelse af Leif Falk, da de trådte deres barnesko på Aarhus Friskole.

- Samtidig med at man skulle lære klokken og tabellerne, så skulle man også lige lære en calypso, husker Leif Falks søn Mek Pek, der selv var elev på skolen i et tidligere interview med TV2 Østjylland.

Krydsede veje med Rolling Stones

Leif Falk kom til verden i 1940 i København og flyttede som 15-årig til Randers. Som teenager i 1950´ erne var det jazzmusikken, der trak og for den unge Leif Falk gav det status at være københavner i Randers.

- Hvis du er fra København, så kan du også spille trommer, sagde de. Det var ligesom at være neger på Strøget dengang, husker Leif Falk i et tidligere interview med TV2 Østjylland.

Han kom til at spille trommer i et jazzband, der hed Safari Jazz, mens han læste til lærer. På et tidspunkt skulle Leif Falk i praktik i Nordjylland og hans afløser i Safari Jazz, blev en ung englænder ved navn Charles Watts.

Opmærksomme læsere vil måske her bemærke noget bekendt ved navnet og det er ganske rigtigt. Selvsamme Charles Watts blev i sommeren 1962 trommeslager i The Rolling Stones. Leif Falk overtog derefter Watts´ plads i bandet.

I nyere tid er Leif Falks navn blevet nævnt i forbindelse med navne som Hugo Helmig og Karl William og i sommeren 2017 blev der på Bispetorv i Aarhus holdt en velbesøgt hyldestkoncert til den nu afdøde rytmeguru.

Flere hunderede hujede og klappede, da den aldrende Leif Falk blev bedt om at rejse sig fra tilhørerpladserne. Nu er han ikke længere.

Leif Falk blev 78 år.

Århusiansk rytmeguru er død

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce