Aarhus bidrager til kulturfremstød i Argentina

Mette Dahl Kristensen har pakket sin bratsch for at rejse til Argentina, hvor hun skal medvirke på den nordiske kulturfestival Dias Nordicos. Den århusianske musiker er til daglig en del af strygerensemblet Who Killed Bambi, der har lavet strygerarrangementer for kunstnere som Father John Misty, Rod Steward, Oh Land og mange flere.På Dias Nordicos skal hun være del af en tre-dage lang workshop, hvor hun skal arrangere musik af den argentinske singersongwriter Lucio Mantel i samarbejde med fire argentinske strygere. Arkivfoto: Axel Schütt

Aarhus bidrager til kulturfremstød i Argentina

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Aarhus er med, når der i den kommende uge bliver sat fokus på nordisk kultur i den argentinske hovedstad Buenos Aires.

ARGENTINA: Festivalen, Dias Nordicos, drager i begyndelsen af december til Latinamerika med koncerter, workshops, animations-undervisning, udstilling og seminarer. Foruden Argentina skal festivalen besøge Lima i Peru, Montevideo i Uruguay og Sao Paulo i Brasilien.

Med i delegationen er blandt andre den århusianske bratsch-spiller Mette Dahl Kristensen, som mange måske kender fra strygerensemblet Who Killed Bambi, der har lavet strygerarrangementer for kunstnere som Father John Misty, Rod Steward, Oh Land og mange flere.

Forud for besøget har hun arbejdet med at arrangere musik af den argentinske singersongwriter Lucio Mantel. Arbejdet med strygerarrangementerne er foregået per mail mellem de to musikere i Danmark og Argentina.

Det har været en anderledes arbejdsproces for den rutinerede, klassiske musiker, som er vant til at omarrangere musik af danske og nordiske sangere.

- Normalt har jeg nogle greb, jeg kan bruge, når jeg arrangerer musik, som jeg ved medfører bestemte resultater. Her skal jeg virkelig ned i værktøjskassen, for Lucio bruger helt andre akkorder og udtryk, som kræver andre løsninger, og dét har været sjovt at arbejde med, har Mette Dahl Kristensen fortalt i en artikel til ROSA, Dansk Rock Samråd.

På Dias Nordicos skal hun være del af en tre-dage lang workshop, hvor hun i samarbejde med Lucio Mantel og fire argentinske strygere, skal øve arrangementerne inden en koncert i Centro Cultural Recoletas kapel 8. december.

Århusianske Mette Dahl Kristensen og strygerensemblet Who Killed Bambi har tidligere samarbejdet med både danske og internationale kunstnere. Billedet er fra en koncert i selskab med Steffen Brandt under Spot Festival 2016. Foto: Axel Schütt
Århusianske Mette Dahl Kristensen og strygerensemblet Who Killed Bambi har tidligere samarbejdet med både danske og internationale kunstnere. Billedet er fra en koncert i selskab med Steffen Brandt under Spot Festival 2016. Foto: Axel Schütt

Festivalen Dias Nordicos bliver arrangeret af ROSA, Dansk Rock Samråd, der arrangerer den årlige Spot Festival. ROSA har stået for programmet til det nordiske fremstød i samarbejde med spanske og argentinske samarbejdspartnere.

Programmet byder blandt andet på selvstændige koncerter med fem nordiske navne, Peter Wangel (Danmark), The Hearing (Finland), Birdpeople (Åland), Hulda (Færøerne) og Da Bartali Crew (Grønland), som også skal medvirke i en uges workshop med argentinske kolleger og skabte helt ny musik sammen, som skal opføres 9. december.

Derudover giver Animation Workshop fra Viborg undervisning til både lærere og elever i at bruge animation som redskaber i det daglige skolearbejde.

Argentinerne inviteres også til at stifte bekendtskab med den skandinaviske arkitektur. Det sker på en udstilling med fokus på bæredygtig arkitektur. Ugen igennem er der seminarmøder, hvor nordisk kultur, innovation samt nordiske menneskers mulighed for at gøre sig i Latinamerika er på programmet.

ROSA har været en del af arbejdet omkring Dias Nordicos siden starten i 2010. Først ved at sende nordiske bands til Spanien, som del af musikprogrammet til festivalen, og siden 2014 også med turnéer i Latinamerika.

- Den vedholdende interesse og respekt, som Días Nórdicos udviser for dansk og nordisk kunst og kultur er en sjælden gave til os, som vi er glade for at kunne bidrage til på niende år. Denne gang i et større og bredere omfang end nogensinde. Vi tror på, at de mange kunstneriske og personlige netværk vil sætte positive spor mange år frem, udtaler ROSAs leder Gunnar Madsen

Aarhus bidrager til kulturfremstød i Argentina

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce