Aarhus får en ny international litteraturfestival

Herta Müller er et af hovednavnene på den nye litteraturfestival LiteraturXchange, der foregår over 11 dage i juni. Den rumænsk/tyske forfatter debuterede i 1982 og er siden hen blevet tildelt blandt andet EU's litterære pris, Aristeion og ikke mindst Nobelprisen i Litteratur i 2009. PR-foto

Aarhus får en ny international litteraturfestival

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

LiteratureXchange kommer til at foregå i hele byen; på cafeer, på kulturinstitutioner som Dokk1, Godsbanen og Aros og i nogle af midtbyens kirker.

AARHUS: LiteratureXchange hedder den litteraturfestival, som rammer Aarhus 14. - 24. juni. Festivalen lanceres af Aarhus Litteraturcenter, Aarhus Kommune og Folkeuniversitetet i Aarhus.

- Det er vigtigt, at byens kulturliv fortsat udvikler sig, tænker stort og ikke mindst, at den i lyset af Kulturhovedstad 2017 bliver ved med at tænke internationalt. Det glæder mig, at der kommer forfattere ikke kun fra Europa men også fra Mellemøsten, Asien, Afrika og Syd- og Nordamerika til festivalen, udtaler Rabih Azad-Ahmad (R), rådmand for Kultur og Borgerservice.

Festivalen vil tage fat i litteratur og aktuelle, globale temaer gennem samtaler og debatter mellem internationale og danske forfattere.

- Med LiteratureXchange vil vi gerne skabe en ramme for udveksling mellem danske og internationale forfattere og forskere. Det gør vi med det mål for øje, at der i udvekslingen af synspunkter på forskellige emner ligger en stor værdi ikke mindst for publikum, udtaler Sten Tiedemann, rektor for Folkeuniversitetet i Aarhus.

Det er allerede nu bekræftet, at den verdensberømte tyske forfatter Herta Müller bliver et af hovednavnene.

- Aarhus har aldrig haft en stor international litteraturfestival, og det er en fejl i en by med så rigt et litteraturmiljø. Det er vi glade for at være med til at rette op på, siger Jette Sunesen, leder af Aarhus Litteraturcenter.

LiteratureXchange
LiteratureXchange løber af stablen 14. - 24. juni og der præsenteres flere end 100 arrangementer over 11 dage.Festivalen er arrangeret af Folkeuniversitet i Aarhus, Aarhus Kommunes Biblioteker og Aarhus Litteraturcenter. Den er blevet til via en bevilling fra Aarhus Kommunes kulturbudget og med støtte fra en række private fonde.

Flere end 10.000 forventes at deltage i LiteratureXchange.

Forfatternavne og arrangementer vil løbende blive offentliggjort på festivalens hjemmeside www.litx.dk og og Facebook.

Aarhus får en ny international litteraturfestival

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce