Aarhus har mistet de store koncerter

Billedcollage: Nex

Aarhus har mistet de store koncerter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Herning har vundet slaget om de store internationale verdensnavne - 2011 blev et tamt koncertår hos Nrgi Arena og SCC.

Aarhus har gennem de senere år tabt terræn i kampen om at tiltrække de største navne på den internationale musikscene.

Det er to et halvt år siden Eagles som det seneste verdensnavn gav koncert på stadion, og man skal tilbage til 2007 for at finde et år, hvor Aarhus lagde græs til flere store koncerter samme år. Det år gav således både The Police og Metallica koncerter på Vestereng, mens George Michael kunne opleves ved dobbelt-koncerter i Atletion.

Og samtidig begynder effekten af, at man i Herning valgte at opføre en multiarena, mens politikerne i Aarhus vendte tommelen ned til en af slagsen, for alvor at blive mærkbar. Mens en række af poppens og rockens allerstørste stjerner har givet koncert i Jyske Bank Boxen i Herning har der i 2011 været skruet næsten helt ned for koncert-blusset i Aarhus.

Både hos Nrgi Arena og Scandinavian Congress Center (SCC), byens to største indendørs koncertsteder med plads til henholdsvis 5000 og 4000 koncertpublikummer, lyder meldingen på et usædvanligt tamt 2011.

Udover mindekoncerten for Flemming Bamse Jørgensen 7. februar har kun Kim Larsen og L.O.C. givet koncerter i Nrgi Arena, mens SCC har dannet ramme om koncerter med TV-2, Sort Sol, Slayer, Mega Death og The National.

Otte koncerter fortrinsvis med danske kunstnere i en periode, hvor man i multiarenaen i Herning har kunnet opleve Lady Gaga, Prince, Linkin Park, Eric Clapton, Roger Waters, Rihanna, George Michael, Britney Spears og senest en koncert med Bob Dylan og Mark Knopler fra Dire Straits på samme plakat.

»Koncertaktiviteten hos os har været væsentlig lavere end i 2010, hvor vi havde cirka er dusin større koncerter med blandt andre Nephew og Dizzy Miss Lizzy,« siger Kasper Bock, salgs- og konferencechef hos SCC. Hos SCC var sidste større verdensnavn Katie Melua i 2009.

»Aktiviterne på musikfronten er stagneret i 2011, og det har også ramt os,« lyder det samstemmende fra direktør Peter Kjærgård, Nrgi Park og Arena.

Aarhus har mistet de store koncerter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce