Aarhus-museum bliver overgået: Aros slået af Louisiana

Århus: Far from Home hedder Aros' nye udstiling, som er kurateret af direktør Erlend Høyersten. Blandt meget andet er der en gammel norsk bjælkehytte. Foto: Michael Svenningsen

Aarhus-museum bliver overgået: Aros slået af Louisiana

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det århusianske kunstmuseum var landets mest besøgte i 2017, men blev overhalet i 2018.

AARHUS: Aros imponerede ved i 2017 at være det mest besøgte kunstmuseum i Danmark, netop i året, da Aarhus var Europæisk Kulturhovedstad. Men kun i et år kunne det århusianske kunstmuseum beholde den status. I 2018 er Aros blevet overhalet af Louisiana i Humlebæk.

Ny Carlsberg Glyptotek i København, Statens Museum for Kunst i København og Arken i Ishøj er de næste på listen over landets bedst besøgte kunstmuseer, og de fem udgør en solid top. Der er ret langt ned til de næste.

I modsætning til de øvrige museer har Aros endnu ikke været i stand til at levere sit besøgstal for 2018, men Louisiana er på så højt et tal, at Aros helt sikkert ikke når derop.

Aros-tallet vil ligge under 600.000 gæster, mens 755.500 gæster besøgte Louisiana, som har haft sit bedste år nogensinde. Museet, der fejrede 60 års jubilæum, har budt på samtidskunst og klassiske udstillinger som Gabriele Münter og Picassos keramik og tematiske udstillinger som Månen, arkitekturudstillinger, Louisiana Live, koncerter og litteraturfestival.

Også museets medlemsklub, Louisianaklubben, kan juble. Den går ind i 2019 med det største antal medlemskaber nogensinde, over 64.000 medlemskort, svarende til mere end 100.000 mennesker.

- Det er glædeligt og stærkt opmuntrende, at der er så stor interesse for Louisianas program og måde at drive museum på. Populariteten er et klart udtryk for, hvor langt man kan nå, når offentlige tilskud og fondsmidler virker sammen på et ambitiøst niveau med langsigtet perspektiv, siger museets direktør, Poul Erik Tøjner.

Ny Carlsberg Glyptotek i København har lagt særlig stor vægt på formidling og kommer med sit bedste år nogensinde på tredjepladsen blandt landets mest besøgte kunstmuseer med 448.934 gæster. Arken i Ishøj er nummer fire med 410.000 gæster godt hjulpet af en udstilling med van Goghs værker, og Statens Museum for Kunst i København er nummer fem med 310.000 gæster.

Aarhus-museum bliver overgået: Aros slået af Louisiana

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce