Afgangsværker på Kunstakademiet: Tunge smykker og leg med punktum

Kamilla Jørgensen har leget med punktummer i værkerne bag hende. Foto: Axel Schütt

Afgangsværker på Kunstakademiet: Tunge smykker og leg med punktum

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Uddannelsen på Århus Kunstakademi reddede ægteskabet for kunstner. Hun og syv andre udstiller deres afgangsværker.

AARHUS: Kunst ændrer sig, og hvad der er oppe lige nu, kan man få et godt indtryk af, når afgangseleverne fra kunstakademierne viser deres værker.

Torsdag 18. maj afslører otte elever fra Århus Kunstakademi i Vestergade, hvad de kan. Samtidig viser tre afgangselever fra Det Jyske Kunstakademi i Mejlgade deres værker i Kunsthal Aarhus i J. M. Mørks Gade. Den udstiling har kunnet ses et stykke tid.

Christine Urfe Bendt er en af de otte på Århus Kunstakademi. Hun laver keramik, og en del af hendes værker er smykker lavet i stor overstørrelse. De er godt tunge.

- Jeg kalder dem accesories, altså tilbehør, der er så stort, at det ikke er behageligt at have på. Det er et hint om, at vi køber for meget, som vi ikke har brug for, for eksempel kæder, som vi bliver ved med at overdænge med smykker, forklarer Christine Urfe Bendt.

- Jeg er vild med runde, organiske former og kan lide at sætte bløde ting, for eksempel pels, sammen med hårde, siger hun, der er 48 år.

Hun er skolelærer med diplomuddannelse i drama og har undervist på efterskole i Vester Torup. Og så er hun vild med ler og har for længst fået tilbudt at arbejde hos en pottemager i Odder, Ruth Gissel. Det ville hun ikke.

- Min mand sagde for nogle år siden, at jeg var gået i stå og måtte flytte eller finde ud af, hvad jeg ville. Jeg meldte mig på kunstakademiet og reddede ægteskabet, siger hun, der har gået dér tre et halvt år.

Hun er vokset op i Aarhus og har gået i Galten Lilleskole og på N. Kochs Skole.

Udstillingen
Hverdagens kunst og storkonfliktens billeder. Afgangsudstilling 2017 fra Århus Kunstakademi, Vestergade 29. Fernisering torsdag 18. maj kl. 15-18 med tale af billedkunstner Peter Land. Kan ses 19.-28. maj.

Disse elever er med: Anne Thinggaard, Christine Urfe Bendt, Jonna Skydt Andersen, Kamilla Jørgensen, Karen Exner, Kate Kanstrup Nielsen, Marianne von Tangen og Stig Retpen.

Akademiudstilling og kunsthåndværkermarked: 19.-21. maj 2017. 

Åbningstider for alle udstillinger og kunsthåndværkermarkedet er kl. 12-17 hverdag.

www.aaka.dk

Udstillingen med afgangseleverne fra det Jyske Kunstakdemi, J. M. Mørks Gade 13, kan ses i Kunsthal Aarhus til 4. juni.

www.kunsthalaarhus.dk

 
Christine Urfe Bendts værker er tunge smykker i overstørrelse. Foto: Axel Schütt
Christine Urfe Bendts værker er tunge smykker i overstørrelse. Foto: Axel Schütt

Punktum

Kamilla Jørgensen har læst litteraturvidenskab, og det præger hendes kunst.

Hun leger ofte med bogstaver, ord og tegn. For eksempel punktummet. På udstillingen viser hun mange sider af punktummet, gennemtænkt og gennemført.

I 2016 fik hun Publikumsprisen på KP16, Kunstnernes Påskeudstilling i Kunsthal Aarhus, og i år var hun inviteret med på Spring, som er en del af KP17.

Udstillingen her er bygget op lidt skatkammeragtigt, som et museum over punktummet. Hun har brugt digte, for eksempel af Inger Christensen, skåret ord, tegn og sætninger ud og sat op med knappenåle. En ring på en finger er også skabt af et punktum.

Hun er 46 år og bor ved Bønnerup Strand og har gået fire år på akademiet. Før det har hun været forlagsredaktør og oversætter, og det er hun stadig. Hun oversætter bøger til dansk fra især norsk og svensk, og lidt engelsk.

Afgangsværker på Kunstakademiet: Tunge smykker og leg med punktum

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce