Esben Smed fik rollen som Lykke-Per efter at være blevet kaldt til casting. Det var dog først, da optagelserne gik i gang, at han helt troede på, at rollen var hans. Foto: Carsten Lauridsen

Alle taler om det århusianske stjerneskud Esben Smed: - Men jeg ved jo, det er løgn

Mens alle andre har travlt med at udråbe ham til det næste store stjerneskud, koncentrerer skuespiller Esben Smed sig om at gøre sit arbejde så godt som overhovedet muligt. Netop nu er han aktuel som Lykke-Per i Bille Augusts storfilm af samme navn. Undervejs er han blevet klogere på alt fra dæmningskonstruktioner til kunsten at lægge alle forventninger til side.

Log ind

Bliv abonnent og læs hele historien

Esben Smed
Esben Smed er født 13. juli 1984 og vokset op i Dyngby lidt uden for Odder.Han dukkede første gang op på det hvide lærred i ungdomsfilmen "2 ryk og en aflevering" i 2003, men drømmen om at blive skuespiller fik først for alvor vinger, da han seks år senere kom ind på Den Danske Scenekunstskole.Det brede publikum mødte ham første gang i rollen som John Faxe i filmen "Sommeren ´92", og gennembruddet kom kort efter med DR-serien "Bedrag", hvor han spiller den småkriminelle Nicky. Han har desuden spillet en række markante roller på teatret.Esben Smed bor i Aarhus med sin kæreste og deres to børn.
Annonce