Amerikansk stjerneskud er første hovednavn på Heartland

Amerikanske Solange, der er lillesøster til Beoyncé, er første musikalske hovednavn på Heartland 2019. Foto: Ida Marie Odgaard - Scanpix

Amerikansk stjerneskud er første hovednavn på Heartland

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Heartland offentliggør tirsdag den amerikanske R&B-stjerne Solange som første musikalske hovednavn på Heartland 2019. Solange slog sit navn fast med albummet "A Seat at the Table" i 2016 og gæster Egeskov Slot med et spritnyt album.

Tidligere på efteråret kunne Heartland præsentere den prisvindende forfatter Jonathan Franzen som første hovednavn på Heartland 2019. Nu er festivalen klar med det første musikalske hovednavn i form af den 32-årige amerikanske R&B- og popstjerne Solange, som de senere år har etableret sig som en markant soul- og R&B-stemme.

Solange brød for alvor igennem med albummet "A Seat at the Table" fra 2016. Et album, der er baseret på sangerindes egne oplevelser. Albummet handler om sort feminisme, raceulighed og undertrykte samt oversete grupper i det amerikanske samfund.

- Solange er et navn, vi har drømt om at få på plakaten i hele festivalens levetid. Hun er både en kæmpe kunstnerisk begavelse og en gudsbenådet performer, der har forstået at forene det eksperimenterende med det populærkulturelle på en måde, der har gjort hende til et internationalt ikon. At hun ovenikøbet har annonceret et nyt album, der udkommer i god tid inden hendes optræden på Egeskov, gør os kun endnu mere stolte over, at hun har valgt os til sin eneste danske optræden til sommer, siger musikprogramchef og direktør for Heartland, Ulrik Ørum-Petersen.

"A Seat at the Table" nåede førstepladsen på den amerikanske Billboard-hitliste og blev kåret som årets bedste album af toneangivende magasiner som Spin, Vibe og Pitchfork. I 2017 modtog Solange desuden en Grammy for "Best R&B Performance" for singlen "Cranes in the Sky" fra samme album. Når Solange Knowles optræder på Heartland 2019, bliver det med et nyt endnu unavngivet album i bagagen.

Det er første gang, Solange kan opleves i Skandinavien siden 2017, hvor hun fik anmelderne til at falde i svime efter sin koncert på Roskilde Festival. Både Politiken, Berlingske, Gaffa og Soundvenue kvitterede med de maksimale seks stjerner og brugte ord som "uforglemmelig", "magtdemonstration" og "ren wellness for sjælen".

- Det var ikke blot perfektionismen, der tilsyneladende banker i blodet hos familien Knowles, som fik detaljerigdommen i Solanges værker til at stråle. Det var den indlevelse, de blev leveret med - med krop, sjæl og hjerte. Med kuldegysninger og gåsehud fik hun os til at mærke sin smerte, sin kamp for a seat at the table. Som kunstner, som kvinde, som afroamerikaner, skrev Soundvenues anmelder Maibritt Enevoldsen.

Heartland finder sted for fjerde gang fra torsdag 30. maj til lørdag 1. juni 2019.

Amerikansk stjerneskud er første hovednavn på Heartland

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce