Anmeldelse: Ætsende begær

Simon Mathew er alene på dansegulvet i forestillingen Techno, der udspiller sig i den mere ekstreme del af homo-miljøet. Forestillingen bygger på Niels Henning Falk Jensbys prisbelønnede debutroman af samme navn. Foto: Anna Marín Schram

Anmeldelse: Ætsende begær

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Simon Mathew spiller i "Techno" en ung mand, hvis begær efter en anden mand 'flosser' ham fysisk og fortærer ham følelsesmæssigt.

ANMELDELSE: Hvor Udflugten under Aarhus Teater i august sidste år førte sit publikum ud på Aarhus containerhavn, tager vi denne gang plads på Gbar - en bar for homoseksuelle.

Der er adgang for alle og ikke kun for publikum, som er seksuelt orienteret mod deres eget køn. Dog skal man være fyldt 18 år. Det skyldes ifølge teatrets materiale om forestillingen, "at stykkets tekst i detaljer beskriver et hårdt seksuelt miljø, og man vil som som publikum opleve handlingen meget tæt på de medvirkende."

Og ja, det er barske sager, som Niels Henning Falk Jensby tager fat på i den prisbelønnede debutroman "Techno" fra 2016, som forestillingen, der har samme titel, er en iscenesættelse af.

"Techno" skildrer en kærlighedsrelation mellem to mænd. Relationen ses fra den ene mands synsvinkel. Ham i forholdet, som tydeligvis underkaster eller underlægger sig den andens direktiver - i sit altopslugende og ætsende begær.

Romanen og forestillingen beskriver meget intenst og detaljeret hvordan "drengen", som den styrende mand i forholdet kalder sin partner, tænder på og fortæres af sit begær. Han er i sine drifters vold. Når han mødes krop mod krop på diskotekets techno dunkende dansegulv. Når han som den masochistiske part i S/M-forholdet i privaten lader sig binde i en seksuel akt, som ikke er for sarte sjæle. Når han lægger krop til mange mænds indtrængen med mere i buskadset i en park. Og man fornemmer tydeligt, at han kun kan være i det hvis han tager euforiserende stoffer.

Teaterstykket Techno
  • 4 stjerner
  • Tekst efter roman af Niels Henning Falk Jensby
  • Dramatiseret: Sargun Oshana og Sanna Albjørk
  • Iscenesættelse: Sargun Oshana
  • Musik: Dj Natal Zaks
  • Medvirkende: Simon Mathew og Natal Zaks
  • Tilladt over 18 år.
  • En produktion under Aarhus Teaters Udflugten i samarbejde med Republique i Københav
  • Urpremiere på GBAR, Skolegade 28, 8000 Aarhus C 10.1.18 klokken 20:00
  • Spiller på GBAR 10.11-13.1.18 og 29.1-10.2.18, alle aftener klokken 20:00.

Techno zoomer ind

Simon Mathew spiller - akkompagneret af den århusianske DJ Natal Zaks' technobeats og i Sargun Oshanas fint orkestrerede iscenesættelse - rollen som "drengen" og han gør det stærkt og udtryksfuldt.

Med puls, dirrende nervefibre og med følelser, som på et oprørt hav. Heldigvis. Det er gennem Mathews gestaltning af handlingsforløbet at vi kommer i kontakt med "drengen" som en person, hvis relation til sig selv og andre vi kommer tæt på. Som noget centralt kunne det, som sker mellem kæresteparret og for "drengen", lige så vel foregå i et heteroseksuelt forhold. Kernen er at vise hvordan kærlighed kan kamme over, når man som "drengen" bliver besat og ikke kan sætte grænser, men er med på alt.

Hvor Fragt førte sit publikum mange steder ud i den store verdens mange, zoomer "Techno" helt tæt ind på en flig af seksuel sub-virkelighed fyldt med voldsomhed og op- og nedture. Og den leverer beskrivelser af seksuelle akter, som ellers sjældent forekommer i teatertekster.

Forestillingen "Techno" foregår på G Bars dansegulv. Foto: Anna Marín Schram

Anmeldelse: Ætsende begær

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce