Anmeldelse: Hvem havde troet, at Nik & Jay skulle lukke Northside?

Nik & Jay har i årevis været garanter for at skabe en fest. De har gjort det flere gange på Smukfest. Lørdag aften spillede de for første gang på Northside. Foto: Helle Arensbak/Ritzau Scanpix

Anmeldelse: Hvem havde troet, at Nik & Jay skulle lukke Northside?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Duoen Nik & Jay spredte fed lykke til alle i Ådalen, men festen var pumpet med alt for stærke batterier.

ANMELDELSE: Hvem havde troet, at Nik & Jay skulle lukke Northside Festival? Ja, overhovedet optræde under denne musikbegivenhed, som gerne passer på sit image som klassens frække indiemusik-dreng og hellere inviterer ukendte ambient-rockere end de alt for populære navne fra mainstream.

Nik & Jay var årets Thomas Helmig. Og som bekendt ytrede mange sig sidste år om bookingen af Helmig til Northside, at han var "fejlcastet". Det kommenterede den århusianske popkonge så fra scenen: "det føles fedt at være fejlplaceret". Det blev i øvrigt en fornem koncert, og en stor folkefest, som føltes helt rigtig.

Lørdag kl. 01 på sidste festivaldag kommenterede Nik & Jay, der var klædt helt i hvidt, ikke så meget. Svaret kom dumpende ud af højttalerne:

"Du gør mig høj", "United", "Hele vejen", "Lækker", "Boing!" og en række andre kendinge, som de fleste er bekendte med, om de vil stå ved det eller ej.

En vrikkende kolonihave

Nik & Jay er jo garanter for at kaste fed lykke over hvert et selskab, og snart blev pladsen forvandlet til en ordentlig vrikkende kolonihave. Her blev boing-festet på alle leder og kanter. Hænderne op. Hænderne ned. Gå frem, gå tilbage. Umba-umba og så endnu mere boing!

Tre kammerater stak hovederne sammen for først at synge et omkvæd (det gik virkelig ringe) og derefter lave gramsebevægelser på hinanden og kaste med halvfyldte ølkrus.

Hvad er det med Nik & Jay, at deres musik får ellers fornuftige folk til at opføre sig som teenagere?

Selv er de to bandana-boyz fra Værløse blevet granvoksne. De digter også om næstekærlighed, moder jord og den slags. Hjertet ligger jo på det rette sted, selv om de tit siger noget sludder, især mellem numrene.

I en ny sang lød det "Det er den vibe, vi lever for". Og her blev festen interessant. For nummeret - som Rasmus Seebach kunne skrevet - var håndspillet, ligesom i de gamle dage, hvor Nik & Jay sad i kælderen og skabte sange med rigtige instrumenter. Denne aften gemte Nik & Jay sig for meget i de hårdtpumpede beats. De glimrende musikere på scenen fik ikke meget spillerum. Maskinerne og den konstante action spændte ben for, at koncerten blev en organisk fest, hvor man fik lyst til at følge budskabet i "Ocean of You" og bare hoppe ud i havefesten.

Anmeldelse: Hvem havde troet, at Nik & Jay skulle lukke Northside?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce