Anmeldelse: Pharrell Williams og N.E.R.D. spændte ben for hinanden på Northside

Det må blive Tyler, The Creator, som for alvor bringer assistance til hiphop-folket på sidste festivaldag. Pharrell Williams og funk-rock-hiphop-kollektivet N.E.R.D. skuffede ved tidlig aftenkoncert på Northside. Foto: Helle Arensbak/Scanpix

Anmeldelse: Pharrell Williams og N.E.R.D. spændte ben for hinanden på Northside

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det var halvkedeligt at stå og hoppe til det, som de tre kejtede kumpaner i N.E.R.D. kom med til Aarhus. Festivalen har endnu ikke leveret noget væsentligt til hiphop-folket.

Det var tydeligt at se, at Northside-gæsterne havde savnet noget musik, som appellerede til hiphopmusklerne. Beastie Boy'en Mike D floppede dagen før. Og der er ærgerligt talt ikke meget musik på Northside, som man kan lytte til hoppende og med hænderne oppe, mens kæresten holder drinken.

Så en garant for netop det var vel Hr. "Happy". Eller hvad?

Da Pharrell Williams samlede tropperne i fritidsbandet N.E.R.D. og efter flere års studiearbejde udkom med et album i december sidste år - efter syv års pause - kunne fansene knap tro det.

"No One Ever Really Dies" hedder udgivelsen, som har deltagelse af en perlerække af gæster: Kendrick Lamar, Ed Sheeran, Rihanna, Future, André 3000, M.I.A., Gucci Mane og Wale.

N.E.R.D. (udtales bogstav for bogstav) er et sideprojekt startet af to venner. Producerduoen Pharrell Williams og Chad Hugo samt Shae Haley. De har siden 1999 dyrket rockfusioner, dvs. mixet rock, funk og hip hop med R&B og pop - altså en sand vildskov af stilarter. Det var guf for skatere og dem, der gerne ville være det.

Og beatsene væltede ud af højttalerne på Green Stage og spændte nærmest ben for hinanden. Det var som at se en endeløs række af YouTube-videoer, hvor den ene bare sprællede lidt skævere end den forrige.

God producer, dårlig sanger

Beatsene blinkede som alarmlygter i "She Wants to Move", og en varm sommers energier bankede i "Rockstar" og "Everyone Nose: All the Girls Standing In Line for the Bathroom".

Men lige meget hjalp det.

Live er Pharrell Williams bare ikke noget at råbe hurra for. I sine midtfyrrere holder han stadig fast i sit skater-image, og han er stadig ingen stor sanger. Det er som producer, at han brillerer. I den knap time lange koncert var overraskende få fængende omkvæd, det, som Pharrell Williams normalt er leveringsdygtig i.

Og man kan jo mærke, at det er ham, som bidrager mest til N.E.R.D. At kaste vilde idéer hen i et rum og se, hvad der sker, kan ofte være spændende. Det er det, N.E.R.D.-projektet går ud på. Men en masse skrammel er også kommet med. Og det var lidt halvkedeligt at stå og hoppe til i den bagende sol.

Højdepunktet var "1000", hvis trappede energi lige var det, de mange forsamlede havde tørstet efter. Og da Williams udskrev en konkurrence om, hvor mange der kunne komme ud at crowdsurfe, benyttede flere sig af chancen. For hvornår kommer chancen igen?

Det må blive Tyler, The Creator, som for alvor bringer assistance til hiphop-folket på sidste festivaldag.

N.E.R.D., Green Stage, fredag

Anmeldelse: Pharrell Williams og N.E.R.D. spændte ben for hinanden på Northside

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce