Anmeldelse: Sinne Eeg slap tøjlerne

Foto: Inge Lynggaard Hansen

Anmeldelse: Sinne Eeg slap tøjlerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sangerinden Sinne Eeg fandt melodien med Nikolaj Hess og Peter Vuust.

Det var først efter de indledende »All or Nothing at All« og »There's No Greater Love«, at Sinne Eeg begyndte at slippe tøjlerne. Da hun midt i »I Fall in Love Too Easily« begyndte på sin ordløse sang, som var fyldt med den særlige kølighed i stemmen, som sangerinden udtrykker, når hun er bedst.

Samme gjorde sig gældende i andet sets fine Norma Winstone-komposition »A Timeless Place«, hvor stemmen igen blev sluppet fri i et sangforedrag, der var elegant, sanseligt og vildt på en gang.

Med sig havde hun Nikolaj Hess på piano og århusianske Peter Vuust på bas - de tre spillede sammen første gang under sidste års jazzuge. Og som vanligt dannede de to herrer et virkelig sammenspillet makkerpar, hvilket kunne høres i en række fine temposkift, fx i »My Lucky Day« og »Alone Together«. Vuust og Hess er kendte som meget habile akkompagnatører, som også inspirerer i den måde, de ofte tager et meloditema og twister det lidt, så det tager en anden retning.

I de bedste øjeblikke af koncerten var der en særlig kommunikation mellem de tre, som udmøntede sig i eksperimenterende fraseringer hos Eeg. Fx i »We Have All the Time in the World« - en sang brugt i James Bond-filmen »On Her Majesty's Secret Service« (John Barry og Hal David). I de afsluttede ord: »Nothing more, nothing less, only love« var Eeg bare fremragende.

Og på det tidspunkt stod skyerne helt stille udenfor panorama-vinduerne på Aros.

Sinne Eeg er ved at få et navn i USA, hvor mange anmeldere har fået øjnene op for den 35-årige danske vokalist. som i 2007 brød igennem med albummet »Waiting For Dawn«.

I visse momenter var det tydeligt, at hun er ved at gå nye og spændende veje rent stemmemæssigt. I eftermiddagens repertoire var der desværre for mange kedelige indslag, fx »Someday My Prince Will Come« og »Love Me Or Leave Me«, som helt savnede den eegske nerve og kølige attitude, som man ved, hun kan lægge ind i kærlighedsnumre som disse.

Sinne Eeg, Nikolaj Hess & Peter Vuust

Aarhus Jazz Festival 2013, Aros, fredag 19. juli kl. 17.

Anmeldelse: Sinne Eeg slap tøjlerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce