Anmeldelse: Skøn energi i en komik-haltende helhed

Vivienne McKee har siden 1982 - uden en eneste aflysning - skrevet, instrueret og spillet Crazy Christmas Cabaret hvert år. Dette års cabaret lander på tre stjerner fra anmelderen. Foto: Liselotte Sabroe

Anmeldelse: Skøn energi i en komik-haltende helhed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Energien lyser og sprutter ud af de otte skuespillere i "Planet Rump, The Farce Awakens". Alle giver de den satirisk gas, men cocktailen af gakket kabaret, hvas samfundssatire og platte jokes formår ikke på samme vellykkede måde som tidligere år at gå op i så skingrende skør og morsomheds-fyldt helhed.

ANMELDELSE: Luften er fra begyndelsen ladet med dynamik og spilopper. Vivienne McKee entrerer scenen i et vidunderligt sæbeboble-lignende skørt og tilsvarende transparente kugler i sin hattepragt. Med en udstråling, som når ned på bagerste række i Hermans, introducerer hun aftenens show. Ingen er i tvivl om, at årets Crazy Christmas Cabaret-univers er en sciencefiction, hvor Star Wars filmene bliver blandet godt og grundigt sammen med vor virkelige verdens regenter.

Vi har forladt vor planet og befinder os i et system af galakser, som trues af atomar udslettelse. Skurken er Donald Trump.

Men også Theresa May, Angela Merkel og Kim Jong Un, som til lejligheden er omskrevet til Rump, Taylor Made, Chancellor Mærkelig og Kim Pong Pu. Figurtegningerne bliver i særdeleshed sjove, fordi de bliver spillet så crazy. David Batesons Rump (iført glimmertøj og voluminøst pandehår) spejler på skræmmende vis den stupiditet, det platte sludder og den groteske mangel på jordforbindelse, som kendetegner virkelighedens stormagtsregent. Hans Chancellor Mærkelig lever - med leverpostejfarvet spadseredragt og overdreven fokus på den seksuelle opmærksomhed, hun selv bilder sig ind at få fra mænd - op til sit navn i fiktionen. Andrew Jeffers gør en sjov hidsigprop og en krigerisk-hysterisk figur ud af Kim Pong Pu.

"Planet Rump, The Farce Awakens": Crazy Christmas Cabaret 2017 af London Toast Theatre
  • 3 stjerner
  • Tekster, dramatiker og instruktør: Vivienne McKee
  • Scenografi og kostumer: Kirsten Brink
  • Koreograf: Peter Fris
  • Kapelmester: Stauert Goodstein
  • Musikere: Stuart Goodstein, Søren B. Petersen og Tom Højlund
  • Medvirkende: Andrew Jeffers, David Bateson, Vivienne McKee, Bennet Thorpe, Kathrine Falkenberg, Rasmus Emil Mortensen, Jefferson Bond og Claus de Lichtenberg.
  • Premiere i Hermans, Tivoli Friheden 10.1.18 kl.19:30. Spiller til og med 13.1.18, alle dage kl.19:30.

Lang forestilling

"Planet Rump, The Farce Awakens" ruller derudad med samme flair for at give sciencefiction-filmenes figurer et morsomt tvist og ved at spille på kronologi og rækkefølgen i Star Wars filmene. Alt er vildt og skørt og der referencers og henvises hulter til bulter til film og virkelighed. Sammenblandingen er bevidst, og forveksling og forvirring kan være en god pointe.

Men denne gang er forestillingen alt for lang og undervejs savner rigtigt mange scener tempo og rytme. Det bliver aldrig rigtig sjovt og skarpt. Der er som om at den storpolitiske virkeligheden som forestillingen bygger på er endnu mere grotesk, end den crazy cabaret kan få frem.

Når det er sagt skal Vivienne McKee og Co. have stor ros for spilenergien og for de flot fremførte sange (her er Katrine Falkenberg at bemærke for en rigtig flot sangstemme). Kirsten Brink for de overdådige kostumer. Og kapelmester Stauert Goodstein og hans ledsagende musikere Søren B. Petersen og Tom Højlund for at fyre godt op under musikken.

Det har forlydt at denne Crazy Cabaret nummer 35. bliver den sidste. Men lur mig om ikke Vivienne McKee disker op med en næste år. Lad os håbe det.

Anmeldelse: Skøn energi i en komik-haltende helhed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce