Anmeldelse: The National berusede Northside-publikummet

Fredagens koncert med det amerikanske rockband The National var en af de mest intense koncertoplevelser på årets Northside Festival. Foto: Helle Arensbak/Ritzau Scanpix

Anmeldelse: The National berusede Northside-publikummet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hovednavnet The National skabte en super intens koncert, som samlede publikum på festivalpladsen.

ANMELDELSE: Det er sjovt med Matt Berninger. Han lyder som en rimelig grounded mand. Altså én, der hviler i sig selv og sin dybe croonervokal. Men så er der indholdet af de sange, han synger - tunge sager om sorg, nostalgi, angst, kriser her og der. For The National er mørket et favourite game. Og fansene slubrer alt, hvad Ohio-bandet formulerer om disse yndlingsemner og bruger regnvejrsmusikken som auditiv medicinering. Det har været et faktum siden gennembruddet med "Alligator" i 2005.

Og Northside-publikummet stod klar, og med "Bloodbuzz Ohio", "I Need My Girl" og især fantastiske udgaver af "Fake Empire" (med diskrete blæsere) blev stemningen sat. Sammenspillet mellem Aaron og Bryce Dessners guitarer skabte det velkendte rum af intimitet, intensitet og sjælfulde melodier, der er pakket lækkert ind.

Matt Berninger og co. spillede kendinge som "Day I Die", "Bloodbuzz Ohio" og "I Need My Girl". Foto: Helle Arensbak/Ritzau Scanpix

Depressiv men stilfuld

Helt kort kan The Nationals musik kan beskrives sådan: Depressiv men stilfuld.

Der var eksempler på sange fra det nyeste og syvende album "Sleep Well Beast" - som handler om at gå fra hinanden - men koncerten bød også på ældre kendinge.

"How close am I/ To losing you?" lød det i "About Today" - aftenens sidste nummer sidste. Også her stod vi på pladsen, granvoksne som unge, og mærkede en uro komme snigende.

The National gjorde deres arbejde - og demonstrerede, at bare fordi der drypper bittersøde dråber i deres halvtriste livsfortællinger, kan de også sætte tiden i stå på en varm sommeraften i en jysk by.

Og selvfølgelig forsvandt Matt Berninger på et tidspunkt ud blandt publikum med en endeløs mikrofonsnor. Det er en gimmick, han laver til stort set alle koncerter. Fred være med det. Til trods for sangenes mildt sagt indadvendte karakter ønsker The National jo at skabe en dialog - gerne berusende - med publikum.

Derfor gav Berninger i "Mr. November" slip på alle tøjler med herlige vredesudbrud.

Det var ikke en perfekt koncert, sådan fungerer The National ikke, og et nyt nummer gik ikke helt, som det skulle. Men det var en af de mest intense koncertoplevelser på årets Northside. Og mon ikke The National, som i øvrigt tit optræder tit i Danmark (et af medlemmerne er dansk gift) fik sig en hel række nye fans efter denne opvisning.

Anmeldelse: The National berusede Northside-publikummet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce