Anmeldelse: Ustyrlige Beck leverede varen på Northside

Den amerikanske musiker Beck, som spillede på Northside i 2016, var lørdag aften tilbage på samme scene med et show, der bød på hits som "Loser" og "E-Pro" samt numre fra det nyeste album "Colors". Foto: Helle Arensbak/Ritzau Scanpix

Anmeldelse: Ustyrlige Beck leverede varen på Northside

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den amerikanske mestermusiker Beck trådte sjældent forkert i sine vilde musikalske collager og skabte en af årets bedste Northside-oplevelser.

ANMELDELSE: Det bliver en god sommer. Uanset om det kommer til at regne nok så vildt.

Det var både indgangsreplikken og Becks farvelhilsen, efter at han havde leveret en fremragende koncert på Northside-festivalens sidste dag foran et massivt og tiljublende publikum.

"Devils Haircut" startede. Og den var syleskarp. Hårdrocket, håndspillet og elektrisk på én gang.

Amerikaneren er kendt for sit særegne mix af hiphop, pop, støjrock, electro, avantgardisme, blues og folk. Og det lød alt sammen så naturligt, når hiphop-loops og funk stødte ind i hinanden, og guitaren blev behandlet, som var den en stor høvl.

Repertoiret spandt perioden fra "Odelay" (1996) og til "Colours" (2017). Man skulle ikke tro det, men den klejne musiker fra Los Angeles har været på banen længe efterhånden.

Undervejs delte multiinstrumentalisten, på akustisk guitar, sin respekt for Prince (der ville være fyldt 60 i denne uge) med et cover of "Raspberry Beret," som blev sunget med hjælp fra hele pladsen.

Kort efter var vi i gang med noget flabet electro-funk. Og senere blev der kørt en vognladning skrabsammen af uregerlige, men stærkt pumpende garagerytmer ind. Det var såmænd "Dreams", "Loser" og "E-Pro" i nyt dress.

Sen-90'er-favoritten "Debra" fik også en overhaling,

Beck spillede op til fest på Blue Stage på Northside. Foto: Helle Arensbak/Ritzau Scanpix
Beck spillede op til fest på Blue Stage på Northside. Foto: Helle Arensbak/Ritzau Scanpix

Rundtosset af løbske beats

Normalt er præsentationer af bandet ikke særligt spændende at overvære. Men her fik hver af de skarpe musikere et minuts bid af et nyt nummer.

Koncerten på årets Northside var bedre end den på samme scene for to år siden. Nok på samme niveau som Smukfest i 2015, hvor Beck blandt andet gik amok i Prince-dans og vildt sceneshow.

Lørdag aften i Ådalen var han mere mådeholden med spacy moves på scenen, men musikalsk var han mere gagget. Af og til så intens, at man blev helt rundtosset af de løbske beats.

Denne koncert var blandt de absolutte højdepunkter på Northside 2018. Men efter godt fem kvarter var Beck - og vi - kun lige kommet i gang. "Where It's At", som plejer at slutte hans shows, satte proppen i en koncert, som skulle have varet lidt længere. Det havde gjort sommeren bedre.

Anmeldelse: Ustyrlige Beck leverede varen på Northside

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce