Anmeldere begejstrede for Edda

Stjerneinstruktøren Robert Wilson har tidligere prøvet kræfter med Peer Gynt. Nu er turen kommet til Edda, der baserer sig på den nordiske mytologi. Forestillingen bliver rost af de norske og svenske anmeldere. Den får danmarkspremiere 14. oktober på Aarhus Teater. Foto: Lesley Leslie-Spinks

Anmeldere begejstrede for Edda

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter de norske anmeldere at dømme, kan århusianerne godt begynde at glæde sig til stjerneinstruktøren Robert Wilsons opsætning af Edda på Aarhus Teater i oktober. Forestillingen har netop haft urpremiere i Oslo.

AARHUS/OSLO: "Enden er nær, og den er storslået", lyder det fra den norske avis Dagbladet, der kvitterer med fem stjerner efter at have set forestillingen Edda på Det Norske Teatret, som Aarhus Teater samproducerer med.

I 4. marts gik tæppet for første gang for Edda, som den verdensberømte, amerikanske instruktør Robert Wilson har iscenesat, og den norske og svenske presse er begejstrede for resultatet, der er baseret på norske Jon Fosses gendigtning af fortællingerne fra den nordiske mytologi og på et musikalsk univers skabt af den klassiske komponist Arvo Pärt og den amerikanske indie- og freak folk-duo CocoRosie.

Edda-digtene blev skrevet ned på Island i 1200-tallet, men i Robert Wilsons hænder er de sat i scene i et futuristisk univers med ekstravagante kostumer, outreret sminke og et lydbillede skabt af den klassiske komponist Arvo Pärt og den amerikanske indie-folk duo CocoRosie.

Aarhus Teaters internationale 2017-satsning får Danmarkspremiere på 14. oktober på Store Scene og spiller til og med 20. oktober. Billetsalget er netop startet.

Fakta
Sådan skriver de norske og svenske anmeldere om Edda:"Enden er nær, og den er storslået." Dagbladet * * * * *

"Den norrøne mytologi, som du aldrig har set den fremført før."Dagsavisen * * * * *

"En visuel fest!"Aftenposten * * * * *

"Gudesagaer på absurd og smuk måde."Svenska Dagbladet

"En usædvanligt fascinerende oplevelse."Klassekampen

"Teater af en anden verden."Vårt land

Edda spiller på Aarhus Teater Store Scene 14.-20. oktober.

Anmeldere begejstrede for Edda

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce