Arnes bogkasse: Farvel til en stjerne

Ilse Nøhr foran udgivelserne med den berømte afdøde svenske forfatter Stieg Larsson. Arkivfoto: Jens Thaysen

Arnes bogkasse: Farvel til en stjerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Direktørskifte i det lille, men stærke forlag Modtryk. Ilse Nørr takker af og går på pension.

Portræt: En af de klare stjerner på den danske forlagshimmel trækker sig nu tilbage. Gennem 37 år har Ilse Nørr været Modtryk-kvinde for fulde sejl. Hun var medstifter af forlaget og har været med gennem alle årene og alle rutsjeturene. Nu går hun på pension, og hun gør det på et tidspunkt, hvor en medstifter kan være bekendt at sige farvel. For forlaget har de seneste par år klaret sig imponerende godt.

Det kan Ilse Nørr tage en stor de af æren for. Blandt andet fordi hun kastede sig ind i kampen for at sikre forlaget de danske udgiverrettigheder til svenske Stieg Larssons berømte krimier - og de bøger, der efter Stieg Larssons død er blevet skrevet videre - til manges forargelse, men til læsernes fryd - af David Lagercrantz. Det gav forlaget et hidtil ukendt oplags- og salgstal.

Afløser fundet

Ilse Nørr var med til at grundlægge forlaget i 1982 - som et alternativt forlag. Som et produkt af ungdomsoprøret og vel også som en slags erhvervsmæssig og litterær inspiration fra Aarhus Universitet. Senere har forlaget udviklet sig til et sundt og solidt foretagende, der ud over Modtryk tæller forlagene Alvilda og Grif. Forlaget er også fremme i udviklingen af e-bøger og lydbøger.

Afløseren for Ilse Nørr er fundet. Direktørstolen overtages af 41-årige Malene Schioldan, der har været salgschef på Modtryk siden 2008, og som har mere end 20 års erfaring i forlagsbranchen.

Arnes bogkasse: Farvel til en stjerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce