Baby Doc får en helt ny betydning på Kunsthal Aarhus

Laetitia Paviani fra Frankrig (til venstre) og Camilla Wills fra England med deres to færdige bøger og den, der er på vej. De vokser i størrelse for hver gang, og den til højre skal gøres færdig i Aarhus. Den kan købes for fire euro. Foto: Hans Petersen


Baby Doc får en helt ny betydning på Kunsthal Aarhus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kunsthal Aarhus? nye chef henter unge europæiske kunstnere ind fra sit internationale netværk.

Chefen er hurtigt ude. Jacob Fabricius begyndte som kunstnerisk leder af Kunsthal Aarhus for få måneder siden, og normalt er det første år for en ny chef sådan et sted planlagt af forgængerne.

Baby Doc, diktatoren fra Haiti, optræder i en af bøgerne, som er opkladt efter ham. Foto: Hans Petersen
Baby Doc, diktatoren fra Haiti, optræder i en af bøgerne, som er opkladt efter ham. Foto: Hans Petersen

Sådan er det såmænd også her, men Fabricius har fundet muligheder for at skyde ting ind i det eksisterende program.

Det første indtryk giver han fra i dag, når udstillingen »Baby Doc« åbner.

»Den er en del af en serie, hvor vi viser en ung generation af europæiske kunstnere, alle født i 1980erne,« siger Jacob Fabricius, der med egne ord »syntes, det kunne være sjovt at bidrage allerede i år. Vi vil teste nogle kunstneriske input.«

Fra Paris

Jacob Fabricius har arbejdet internationalt i mange år og har derfor mange kontakter udenlands. Det er nogle af dem, gæsterne i kunsthallen kan opleve i hans præsentationer.

»De to, der udstiller nu, har jeg arbejdet med i Paris. Det er spændende at se, hvilke aftryk, de kan sætte her, og hvilken synergi, det kan give,« siger direktøren.

Hans præsentation handler om fire positioner i samtidskunsten, og den yngste deltager er kun 30 år.

»Det er unge, kvindelige kunstnere, som bruger mange forskellige medier. De er vidt forskellige, og performance indgår som et vigtigt element. De interesserer sig alle for aktuelle temaer som performativitet, krop og sociale fællesskaber, digitalt såvel som fysisk,« siger Jacob Fabricius.

Han tilføjer, at det, der nu sker, ikke nødvendigvis er vejen fremad i kunsthallen, men det er værd at prøve af.

Kunstnerne kommer fra England, Frankrig, Finland og Belgien-USA.

»Ingen af dem har været i Danmark før, men jeg har fulgt dem længe og med fascination. Ikke alle har jeg arbejdet sammen med før,« siger Fabricius.

Der er meget usædvanligt i det, de laver. Ofte med en pudsig form for humor, forklarer Jacob Fabricius.

»Som dengang en af dem klædte sig ud som Snehvide og stillede sig uden for Disneyland i Paris. Børnene spurgte, om de måtte få hendes autograf, men vagterne fra forlystelsesstedet dukkede op og sagde, at hun ikke måtte stå der. Inde i parken gik en anden Snehvide, men hun var jo også i udklædning, så hvem var den rigtige?« siger Jacob Fabricius.

Fernisering i dag

Onsdag klokken 17 er der fernisering på den første udstilling i serien. Den præcise titel er »Baby Doc Rip Currents, Permanent Dew«.

Kunstnerne er Laetitia Paviani fra Frankrig og Camilla Wills fra England.

De har allerede været i kunsthallen i nogle dage og er godt i gang med deres projekt.

Det handler om at trykke en bog i mini-størrelse - derfor titlen Baby Doc, med henvisning til den berygtede tidligere præsident i Haiti.

Baby Doc kan også oversættes ved, at det er en dokumentation i baby-størrelse. De to har tidligere trykt et par meget små bøger, og nu er de i gang med den tredje ud af de fire, de vil lave i alt.

Størrelsen vokser for hver gang, som det også kan ses på billedet ved denne artikel. Den fjerde og sidste bliver størst.

Tanker, viden, venskab

Laetitia Paviani og Camilla Wills' lille magasin handler om at dele tanker, viden og venskab.

Det er refleksioner over, hvordan vi vokser op, skaber identitet, kopierer vores omgivelser og gennemgår forskellige stadier af magt og afmagt.

Indholdet er fiktion, politik, poesi, kunst og personlige oplevelser - præsenteret i form af en udstilling og et magasin.

Kunstnerne indarbejder også sætninger fra Moder Teresas såkaldte »mørke breve« om hendes troskriser. Disse troløse værker hænger i lav højde, udsatte og svævende.

Serien af solo-udstillinger i Galleri 1 kalder kunsthallen »Body Body«.

FAKTA

Udstillingen

Baby Doc får en helt ny betydning på Kunsthal Aarhus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce