Clara går i sin fars fodspor - og i samme stykke

Clara Ellegaard i rollen som Susan, et af de fire børn, som går ind i garderobeskabet. Foto: Jens Thaysen

Clara går i sin fars fodspor - og i samme stykke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Niels Ellegaard var med i "Narnia" på Aarhus Teater i år 2000. Nu medvirker datteren.

AARHUS: Clara Ellegaard er med i sin første rolle på Aarhus Teater. Tredjeårs eleven på skuespilskolen spiller et af de fire børn, der forsvinder ind i garderobeskabet til en anden verden i "Narnia", årets familieforestilling.

Der er den særlige krølle på historien, at hendes far også har spillet med i "Narnia - Løven, heksen og garderobeskabet". Da Aarhus Teater viste sin udgave af C. S. Lewis' roman i år 2000, havde Niels Ellegaard en af rollerne som hr. Bæver.

- Jeg så forestillingen et par gange og husker det tydeligt, siger Clara Ellegaard, i dag 24 år - hun var syv år dengang.

- Ofte var jeg med på teatret som barn, til prøver og så videre, men det er pudsigt, at netop det stykke skal blive min første optræden som skuespiller i et stykke på Aarhus Teater.

Ligesom hun så sin far på scenen dengang, kommer han og ser hende nu, og selvfølgelig har de talt om stykket.

- Dengang kom han og spiste kage med mig i pausen. Bæverne var vidunderlige, ligesom de er i stykket nu, siger Clara Ellegaard.

Også Claras mor, Lise Stegger, er skuespiller. Forældrene flyttede til København i 2014, så datteren er den eneste tilbage i Aarhus, hvor hun er vokset op.

- Også min storebror Gustav på 27 år er i København. Han er økonom og dermed den eneste i familien, som ikke er skuespiller, fortæller Clara Ellegaard.

Det var ellers ikke hendes plan at få et liv på scenen.

- Det fandt jeg først ud af, da jeg var 21 år. Efter studentereksamen fra Aarhus Statsgymnasium tog jeg et sabbatår, indtil jeg besluttede mig for at søge ind på skuespildelen ved Den Danske Scenekunstskole, siger Clara Ellegaard, der kom ind i første forsøg. Og i øvrigt er meget tilfreds med den beslutning.

"Narnia" har premiere 24. november og spiller til 13. januar næste år på Aarhus Teaters Store Scene. Alle billetter, flere end 25.000, er solgt inden premieren.

Dengang kom min far og spiste kage med mig i pausen. Han spillede bæver, og de var vidunderlige, ligesom de er i stykket nu.
Clara Ellegaard

Clara går i sin fars fodspor - og i samme stykke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce