Dansk familie på udstilling

En ny udstilling sætter fokus på familielivet i Danmark. Pressebillede

Dansk familie på udstilling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I oktober præsenteres en helt ny bronzeskulptur, der skal repræsentere familien Danmark.

Aarhus: Den engelske kunstner Gillian Wearing er i gang med at skabe kunstprojektet "En rigtig dansk familie" i samarbejde med Kunsthal Aarhus, Danmarks Radio og Statens Museum for Kunst.  

I projektet satte Gillian Wearing sig for at finde "En rigtig dansk familie" og støbe familien i en 1:1 bronzeskulptur, som offentliggøres 12. oktober i forbindelse med åbningen af Gillian Wearings soloudstilling på Statens Museum for Kunst. Skulpturen udstilles permanent i det københavnske byrum.

I efteråret rejste DR rundt i hele Danmark og castede familier. 500 familier meldte sig, og et dommerpanel har nu udvalgt den endelige familie, som dog holdes hemmelig frem til offentliggørelsen af bronzeskulpturen.

Projektet sætter fokus på familien som ramme for udvikling af identitet, selvforståelse og kultur. Med bronzemonumentet ønsker hun at hylde familien og familielivet, og samtidig pege ind i den aktuelle debat om familietyper og -normer, for hvordan ser en rigtig dansk familie ud? Hvordan definerer man en familie? Hvornår er en familie "rigtig dansk"?

I februar og marts udstilles 500 familieportrætter af de tilmeldte familier. I udstillingerne kan besøgende opleve familieportrætterne samt udvalgte familiers beskrivelser af deres familieliv, og hvorfor de mener, at de repræsenterer "En rigtig dansk familie". De 500 familier tæller alt fra regnbue-, sammenbragte og kernefamilier til enlige og familier uden børn. Alle var velkomne til at deltage i projektet.

Udstillingen kan ses 1. februar-1. april i Kunsthal Aarhus.

pcb

Dansk familie på udstilling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce