De Nattergale fejrer dobbeltjubilæum

06kuaDeNattergale2De Nattergale kan i år fejre 20-året for The Julekalender. Her i Rådhusparken Aarhus 02122011 Foto: Martin Ballund
Foto: Martin Ballund

De Nattergale fejrer dobbeltjubilæum

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De Nattergale er aldrig blevet opløst og derfor vil Viggo Sommer, Uffe Rørbæk og Carsten Knudsen i 20-året for succesen med »The Julekalender« heller ikke udelukke muligheden for et nyt samarbejde.

I år er det 20 år siden, at nåsåren Benny og kartoffelavler-parret Gertrud og Oluf Sand samt nisserne Hansi, Fritz og Günther første gang lagde de danske gader øde på decemberaftenerne.

3
3

Men kun to år efter successen tvang ørelidelsen tinnitus Uffe Rørbæk til at indstille det musikalske samarbejde med Viggo Sommer og Carsten Knudsen. Siden har de tre spasmagere dog skabt yderligere to tv-julekalendere til TV2. I år er det således også ti år siden, at Canal Wild Card ramte skærmen.

5
5

Dobbelt-jubilæet fejrer trioen ved at udgive deres i alt tre tv-julekalendere på dvd.

06kuaDeNattergale4De Nattergale kan i år fejre 20-året for The Julekalender. Her i Rådhusparken Aarhus
02122011
Foto: Martin Ballund
06kuaDeNattergale4De Nattergale kan i år fejre 20-året for The Julekalender. Her i Rådhusparken Aarhus 02122011 Foto: Martin Ballund
Foto: Martin Ballund

»Vi har ikke planer om et nyt samarbejde, men helt afvise, at vi igen finder sammen, vil jeg ikke. Men så skal det være fordi, at den helt rigtige idé dukker op,« siger Uffe Rørbæk.

4
4

Og havde nogen nu håbet på, at den rigtige idé kunne være en »The Julekalender 2«, så må de tro om igen.

»Vi er blevet spurgt flere gange i årenes løb. Men der bliver ikke nogen 2'er. »The Julekalender« er et afsluttet kapitel,« fastslår Carsten Knudsen.

Hvor mange gange »The Julekalender har været vist på TV2, har de ikke helt styr på, men bliver dog enige om, at det må være sjette gang i år. Selv nyder de gensynet, men har stadig ikke fundet nogen endegyldig forklaring på succesens omfang.

Ideen og råskitsen til manuskriptet kom til verden over nogle flasker rødvin i et sommerhus på Samsø. Sammen med Hans-Erik Saks, Saks Film, blev historien om nisserne, nåsåren og kartoffelavler-parret udviklet, og over seks uger i sommeren 1991 kom de 24 afsnit i kassen. Da det første afsnit blev vist på tv, var man kun nået til at klippe afsnit 12.

»Det var en enorm energiudladning, og en stor del af æren for, at det overhovedet lykkedes, skal tilskrives Hans-Erik Saks, lyder det fra Uffe Rørbæk.

»Jeg fortryder kun én ting. Og det er, at vi aldrig fik skrevet Oluf Sands fætter ind i historien, han skulle hedde Morten Sand, lyder afskedsreplikken fra Viggo Sommer, inden trioen igen sætter kursen mod Risskov de nattergale

De Nattergale fejrer dobbeltjubilæum

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce