Debat om fremtidens scenekunst

Hvordan skal scenekunsten se ud i fremtiden og hvad er publikums rolle? Med det oplæg inviterer Performing Arts Platform til debatmøde tirsdag 17. april i Stiften Loungen. Mødet skal ses som et lokalt bidrag til den scenekunstdebat, som kulturminister Mette Bock (LA) har sat i gang frem mod 1. maj. Foto: Kim Haugaard

Debat om fremtidens scenekunst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Performing Arts Platform giver bolden op for en debat med lokale indspark til kulturministeren.

AARHUS: Hvordan skal scenekunsten se ud i fremtiden og hvad er publikums rolle? Med det oplæg inviterer Performing Arts Platform til debatmøde tirsdag 17. april.

Kulturminister Mette Bock (LA) er i gang med at indsamle ideer til, hvordan fremtidens scenekunst skal forme sig, og hvilke rammer den skal have. Siden midten af marts er forskellige indput dumpet ind på den facebookside, som Kulturministeriet har oprettet.

I Aarhus vil Performing Arts Platform, der er en samlende enhed for scenekunsten i byen, gerne være med til at komme med et lokalt bidrag til debatten.

- Vi oplever, at det som enkeltkunstner kan være svært at finde tid til at navigere i den her politiske dagsorden. Med initiativet vil vi gerne skabe mulighed for en refleksion og en samtale på et lokalt plan, forklarer Kasper Egelund, leder af Performing Arts Platform.

- Vi er nødt til at sikre, at landspolitikken også har fokus på de mange forskellige former for scenekunst, der er ude i landet. Vi mener, at en lokal dialog, som er forankret her, kan være med til at bidrage med nogle flere perspektiver til den store samlede dialog om scenekunsten, uddyber han.

Kaper Egelund oplever, at der også fra lokalpolitisk side har været stor interesse for at gribe muligheden for dialog om scenekunsten. Han synes overordnet set, at det er et godt initiativ at kigge på scenekunstområdet, selv om tidsfristen til at få løbet en debat i gang er ret kort.

- Det er der blevet snakket om i mange år. Der er lavet rapporter og revisioner, men man er aldrig kommet videre. Om vi gør det nu, ved jeg ikke. Men initiativet til generelt at kigge på scenekunsten og dens produktions vilkår, som er voldsomt under pres, giver rigtig god mening.

Debat om scenekunsten
Følg debatten om fremtidens scenekunst på Facebook under "Dine ønsker til fremtidens scenekunst".Forud for dialogmødet i Stiften Lounge kan man komme med input til, hvilke temaer og perspektiver der skal på dagsorden. Det skal ske inden 15. april på www.teaterbyen.dk.

Fristen for at bidrage med indlæg i kulturministerens debat udløber 30. april.

Kulturministerens plan er at samle op på debatten ved en konference mandag 14. maj.

Paneldebat

På dialogmødet kan man møde Annelis Kuhlmann, lektor ved Dramaturgi på Aarhus Universitet, der indleder med et historisk rids, der giver et indblik i publikums skiftende rolle i teatret.

Aftenens panel består af Per Smedegaard (direktør og kunstnerisk chef på Teatret Svalegangen), Lene Grønborg Poulsen (kulturjournalist for bl.a. Iscene samt medlem af Reumertkomiteen) og Ann Jacobsen (læringsvejleder i pædagogisk læringscenter (PLC)). Peter Nørskov, tidligere kulturredaktør ved Århus Stiftstidende, er moderator på debatten.

Mødet finder sted kl. 19-21 i Stiften Lounge, Frederiksgade 78B i FO-Byen i Aarhus. Tilmelding foregår på www.teaterbyen.dk.

Debat om fremtidens scenekunst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce