Debutroman bliver til teater: En gave som bliver ved med at give

Forfatter Niels Henning Falk Jensby i Skolegade, hvor hans debutroman "Techno" bliver sat op som dramatik på homobaren G Bar af Aarhus Teater. Han er opvokset i Skødstrup, men bor i dag i København. Foto: Anna Marín Schram

Debutroman bliver til teater: En gave som bliver ved med at give

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forfatter Niels Henning Falk Jensby er spændt på at opleve sin debutroman "Techno" udspille sig på G Bar i Aarhus.

AARHUS: Ud over nogle få besøg på sidelinjen i prøvesalen har Niels Henning Falk Jensby givet sin debutroman fri til Aarhus Teater.

- Jeg er gået til det med helt åbne arme og har været villig til kontroltabet. Det er et spændende projekt, siger han og smiler.

- Jeg er helt vildt beæret. Det er stort. Det er min første bog, og det er som om, at det er en gave, som bliver ved med at give. Jeg er helt vildt spændt, for det bliver automatisk noget andet end bogen, når det bliver sat op på en scene, fordi der kommer en menneskelig krop på og et publikum ind, lyder det fra Niels Henning Falk Jensby.

Den 26-årige forfatter er vokset op i Skødstrup og har gået på Aarhus Katedralskole. Som 21-årig blev han optaget på Forfatterskolen og flyttede til København, hvor han kom tættere på det homo-miljø, som dannelsesromanen "Techno" også beskriver.

Den udkom i 2016, et år efter at han var blevet færdig på Forfatterskolen. Samme år vandt "Techno" Bogforums debutantpris. Bogens succes og opmærksomheden omkring den er kommet bag på Niels Henning Falk Jensby, der begyndte at skrive på bogen i 2013.

- Det har været helt vildt, siger han og griner lidt.

Her gælder andre regler

"Techno" foregår i den mere ekstreme del af homo-miljøet, hvor historiens unge 'jeg' og den ældre 'du' indleder et turbulent forhold.

- Man følger parforholdet, fra de møder hinanden, til forholdet går i opløsning. Samtidig går 'jeg'ets' krop i opløsning og for den sags skyld også hans verden, forklarer Niels Henning Falk Jensby og fortsætter:

- For mig at se er det først og fremmest en kærlighedshistorie, som er sat i et helt vildt problematisk miljø. Problematisk, fordi det lever i kraft af sin isolation, og derfor synes jeg, det er et virkeligt spændende greb at invitere folk udefra ind for at bryde den. Og for at give dem muligheden for at møde noget andet end dem selv, fordi jeg tror, at det er derfor, vi læser bøger og ser teater, siger Niels Henning Falk Jensby.

Han synes godt om Aarhus Teaters eksperimenterende tilgang til forestillingen, der bliver sat i scene på homobaren G Bar i Skolegade.

- Det er et ret vildt greb. Et af de grundlæggende temaer i bogen er ophævelse af grænser, og det er jo det, der foregår her i formen. Det er fedt, at de mennesker, som normalt ville gå ind og se denne forestilling, bliver tvunget til at gå et andet sted hen, hvor der gælder nogle andre regler. For det handler teksten også rigtig meget om; hvad er det for rum, vi går ind i, og hvilke spilleregler eksisterer her? Det er klart, at der gælder nogle andre regler her, end når du går ind på et teater.

Debutroman bliver til teater: En gave som bliver ved med at give

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce