Del din historie på Dokk1

På Dokk1 kan du lørdag aflevere dine hverdagserindringer og bidrage til den moderne historieskrivning. Foto: Aarhus Stadsarkiv

Del din historie på Dokk1

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Du ved det måske ikke, men historien om din helt almindelige hverdag er en vigtig del af at skrive den nyeste del af danmarkshistorien. Hvornår du står op, hvad du spiser til frokost, og hvad du laver i din fritid siger meget om det samfund, vi lever i i dag og er uvurderlig, når mennesker for eftertiden skal se tilbage på, hvordan Danmark så ud anno 2017.

Lørdag 11. november fra klokken 10.00 til 15.00 inviterer Stadsarkivet interesserede århusianere til at dele historien om deres hverdag med ansatte ved arkivet, der sidder klar med diktafoner til at interviewe borgerne om deres liv. Det foregår på Rampetrin 4 på Dokk1, hvor man også kan aflevere egne eller andres nedskrevne erindringer.

I Aarhus afvikles indsamlingen som led i projektet "2017 aarhusianere", der er støttet af Aarhus 2017 - Europæisk Kulturhovedstad. Indsamlingen af århusianernes erindringer er et led i en landsdækkende indsamling "Giv det videre" under initiativet "Historier om Danmark", som Danmarks Radios store tv-serie "Historien om Danmark" har været flagskibet for. Erindringerne bliver gemt på landets arkiver til brug for fremtidig historiefortælling. Et udvalg af erindringerne vil blive udgivet i bogform i 2018.

De, der afleverer deres erindringer, kan være med i konkurrencen om en række historiske oplevelser i landet blandt andet adelig styling og fotosession på Gammel Estrup Herregårdsmuseet og besøg i Koldkrigsbunkeren Regan Vest og frokost på Rold Storkro.

Del din historie på Dokk1

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce