Direktør forlader festugen

Snart lægger Anders Dahlstrup Aarhus Festuge bag sig. Han forlader Officersbygningen på Vester Allé til september. Men han vil have jubilæumsfesten med. Foto: Hans Petersen

Direktør forlader festugen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Aarhus Festuges direktør, Anders Dahlstrup, vil have festen med, før han bliver direktør på Energimuseet ved Viborg.

Anders Dahlstrup er en mand med energi og ideer.

Siden vendelboen kom til Aarhus for at læse på universitetet, har han sat sit præg på byen og blandt en del andet fået sat Studenterhus Aarhus i søen og fundet nye sponsorer til Aarhus Festuge.

Anders Dahlstrup
<p>Anders Dahlstrup, 37 år.</p>

<p>Opvokset i Aabybro i Vendsyssel. Student fra Aalborg Katedralskole 1995. Cand.scient.pol. fra Aarhus Universitet 2003, administrator Politologisk Bogformidling 1997-1999, generalsekretær Studenterrådet ved Aarhus Universitet 2000-2002, konsulent Pluss Leadership 2003-2004, direktør Studenterhus Aarhus 2004-2006, administrerende direktør i Aarhus Festuge 2007 til nu.</p>

<p>Bor i Risskov med hustruen Rikke Foersom og to sønner på ni og seks år.</p>

Snart er det slut.

Han skal være direktør for Energimuseet i Tange ved Viborg.

Egentlig skulle han have skiftet fra kontoret i Officersbygningen i Vester Allé tidligere, men han vil ikke springe midt i forberedelserne til en ny festuge og tilmed et jubilæum: Nummer 50.

Så direktør Anders Dahlstrup venter til 15. september med at begynde på museet ved Gudenåen og den kunstige Tange Sø. Så er festen i Aarhus overstået.

Fra 40.000 til 90.000

Headhuntet er han til det nye job, hvor opgaven bliver at sprede energi. Eller rettere at sprede og formidle viden om energi.

Energimuseet har på den gode side af 40.000 gæster om året. Men for Dahlstrup handler det ikke kun om at få flere gæster ind på museet, men om at få udbredt kendskabet til energien.

Da Energimuseet fyrede direktør Georg Stenstrop i august sidste år som led i en ny strategi, proklamerede bestyrelsen, at Energimuseet i 2017 skal løfte besøgstallet til 90.000.

»Energimuseet og energisektoren skal være noget for mange flere, gerne i hele Danmark, og jeg skal sørge for, at det sker. Jeg forestiller mig, at det ikke behøver foregå på museet, men også i København, Aarhus og andre steder. Landet er vores spilleplade, og det handler om at gøre stedet til mere end et museum. Der er masser af muligheder, for eksempel i videnbaseret underholdning. Begrebet energi skal gøres relevant for flere, og hvis det er ude på skolerne, det er bedst, så må vi gøre det,« siger en engageret Anders Dahlstrup, der understreger, at han ikke har baggrund i museer, men kan noget helt andet.

Han er glad for Aarhus Festuge og ked af at forlade den efter godt syv år.

Det er af respekt for arbejdet og byen, at han ikke løber midt i det hele, som han udtrykker det.

»Jeg har et fantastisk samarbejde med Jens Folmer Jepsen. Han er god til det kunstneriske og jeg til samfund og forretning,« siger han.

De har taget kontrol over økonomien og har en egenkapital på 3,6 millioner kroner.

»Regnskabet for 2013 kommer om en uges tid, og vi får overskud igen,« siger Anders Dahlstrup, der ikke vil gå i detaljer om tallene.

Nye sponsorer

I hans tid har Festugen formået at få nye og nye typer sponsorer.

Det mest spektakulære i hans tid har været skoven på Store Torv, skabt af arkitektfirmaet Torben Schönherr.

»Når den slags opstår, vil andre arkitektfirmaer være med. Det giver en anden kobling, når vi kan vise noget usædvanligt frem,« siger Anders Dahlstrup.

Det er også i hans tid, Bryggeriet Ceres er skiftet ud med Carlsberg.

»Det er gået forbilledligt. Læg mærke til, at Carlsberg i festugen laver en særlig øl til os som eneste sted i landet. Det rykker også internationalt. Når vi i udlandet siger, at vi samarbejder med Carlsberg, forstår man det med det samme,« siger Dahlstrup.

En helt ny gruppe er kommet til: fødevarer.

»Vi har fået Food Festival i Tangkrogen, også fordi der er industri for fødevarer her i byen,« siger direktøren.

Han har en drøm for festugen: At den kan blive mere anerkendt internationalt.

»Det handler meget om at have penge til at markedsføre sig. Edinburgh i Skotland bruger for eksempel 60 millioner kroner om året på at promovere sig,« siger han.

Bliver i Risskov

Anders Dahlstrup og familien har ikke tænkt sig at flytte fra huset i Risskov, selv om han skifter arbejdsplads.

Pudsigt nok arbejder hustruen Rikke Foersom også på de kanter. Hun er konstitueret landsdommer ved Vestre Landsret i Viborg.

Sammen har de sønnerne Valdemar på ni år og Svend på seks år.

Direktør forlader festugen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce