Dommedag og morgenkaffe

Jacob Bredahl - en af byens og landets vigtigste figurer indenfor hårdere rock & metal; musiker og indehaver af studiet Dead Rat - fortæller om nye album fra The Kandidate
Foto: Axel Schütt/Scanpix Denmark

Dommedag og morgenkaffe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sideløbende med karrieren som frontmand på den danske metal-rockscene, har Jacob Bredahl slået sit navn godt og grundigt fast som en markant producer.

Kontrasten kan næsten ikke være større.

På nummeret »Dommedag« brøler han om, at solen er brændt ud; om inficeret blod og at blive kvalt i sit eget lort.

I egen (meget) høje person er han høflig, smilende og langt hen ad vejen åbenhjertig.

Sangeren, guitaristen og produceren Jacob Bredahl har inviteret indenfor til en snak og en kop kaffe i sit studie Dead Rat, der har adresse i Åbyhøj.

Førnævnte »Dommedag« er den ene dansksprogede skæring på det splinternye album med The Kandidate; et af de bands, Bredahl som frontmand har koncentreret sig om, siden han i 2006 forlod Hatesphere - en af dansk rocks største eksportvarer udi metalrocken.

Sideløbende med rollen som sanger i Hatesphere, var Jacob Bredahl tidligt interesseret i også at arbejde med lyd.

Han begyndte i det små med at lave demoer af bands rundt omkring i deres øvelokaler.

»Jeg lånte mig frem til en otte-spors harddisk recorder; så sad jeg hér med et par hørebøffer, og bandet stod dér og spillede«, siger han og kredser et lille område ind med sine lange arme.

Via sine mere erfarne kolleger Jan Borsing og især Tue Madsen fik Jacob Bredahl fod på færdighederne som producer.

»Vendepunktet var nok, da Tue Madsen ringede og spurgte, om jeg ville producere det her tyske band Zero Mentality. Han havde nemlig ikke selv tid. Jeg syntes, det lød lige seriøst nok, men jeg tog imod opgaven, og det endte godt. Albummet blev indspillet på seks dage, og folk syntes åbenbart, det lød skidegodt.«

Bredahl etablerede sit eget studie og med tiden væltede det ind med bands fra Tyskland, Belgien og Holland.

»Jeg forsøger at fange bandets lyd. Og optimere den. For mig må det gerne lyde lidt ufint i kanterne. Det er nok grunden til, at nogle vælger mig - og andre ikke gør.«

»Jeg er ikke særligt teknisk anlagt. Det, jeg stadig lever højt på, er de gode ører. Det med at læse manualer har jeg aldrig gjort meget ud af,« ­siger Jacob Bredahl.

Dommedag og morgenkaffe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce