Drengen og trompeten

cd. I dag udsender Mek Pek sine bedste børnesange gennem 15 år på cd’en »Mek Pek Greatest Åh Abe og Habbasut Hits.« Foto Flemming Krogh

Drengen og trompeten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Som ung var Mek Pek punkmusiker og fik tæv, fordi han var for glad. I dag lever han af at sende de positive strømninger lige i fjæset på alle børn i Danmark.

Han skiftede navn fra Mek Falk til Mek Pek i 1. klasse. Det var oplagt, når man hedder Mek og står over for en masse børn, at man får tilnavnet Pek, forklarer han. Navnet hang ved i skoletiden, og da han i ottende klasse var en del af bandet Spermoladerne, der dyrkede de lumre tekster, var det naturligt at beholde navnet - Pek.

I år kan 44-årige Mek Pek fejre 15 års jubilæum i en noget mere lødig genre. Det er 15 år siden han indspillede sine første børnesange på pladen ’Åh Abe’ sammen med bl.a. Kim Larsen, Nanna og Safri Duo - en gigantisk salgssucces på mere end 400.000 solgte albums.

Ind i mellem Spermoladerne og Greatest Hits børnepladen, der udkommer i dag, voksede Mek Pek op.

Punkbassist
Spermoladerne blev i 1979 udskiftet med det purunge punkband Lost Kids:

»Jeg blev hyret fra Spermoladerne til Lost Kids ret hurtigt. Jan Jet spurgte, om jeg kunne spille bas. Det kunne jeg ikke, og så spurgte han om jeg ville være bassist i Lost Kids. Det ville jeg gerne,« griner Mek Pek.

»Jeg var med, indtil jeg fik succes med Mek Pek Party Band. Det passede ikke Jan Jet, at det gik ned ad bakke for Lost Boys og op for mig, så han fyrede mig.«

Det var i sommeren 1982, samme år som han udgav pladen ’Mek Pek Party Band’. Det blev kun til to udgivelser i den konstellation, da de tre blæsere, ham selv inklusiv, i 1984 blev hyret til Kim Larsens turné med Cirkus Himmelblå som han rejste med i to år. Under koncertforestillingen lavede han en saltomortale, der vendte op og ned på hans liv.

»Vi var jo i et cirkus, så alle skulle lave et eller andet artisteri. Jeg lavede en saltomortale, som folk kunne huske. Af en eller anden grund åbnede den en masse døre for mig til teater, film og tv, hvor jeg skulle underholde med Hans Otto Bis-gaard i ’Under Uret,« fortæller Mek Pek og fortsætter talestrømmen:

»Med ét var jeg folkeeje som X Factor Martin er blevet det. Alle hev i mig og jeg kom ud at spille overalt også i indkøbscentre og omrejsende tivolier. Det var min bedste læretid, hvor jeg lærte, hvad det vil sige at stå på en scene.«

Fra punk til party
Fra 1982 til 1987 gik Multikunstneren fra en karriere i punkbranchen, over ­partymusik, til cirkusturné med Kim Larsen til tv-underholdning og sceneoptrædender i hele landet. Det var også i disse år, at Mek Pek plade-debuterede med The Allrights, der hittede med ’Check min Mambo’ og slog Pek fast som en landskendt trompetist i sangen ’Pigen og Trompeten’.

»Det med at jeg er trompetmusiker, er nok lidt overdrevet. Jeg spiller trompet og kan indgå i et blæser-arrangement, men jeg er ikke nogen stor trompetist,« fortæller Mek Pek.

»Jeg blev af en eller anden grund vildt over­eksponeret med trompeten. Det blev for meget,« siger han.

Åh Abe er latterlig
I 1992 gearede han ned for at hellige sig familien, der i 1989 blev forøget med tvillingerne Mathias og Anton. Men i 1993 bliver Mek Pek kontaktet af Danmarks Radio:

»De ville have nogle genindspilninger af gamle kendte børnesange. Det var en ren bestillings­opgave,« fortæller han om den kommende børneplade, der skulle blive rettesnor for hans karriere de næste 15 år:

»Der var ikke mange, der ville være med. De fleste kendte musikere syntes dengang, det var latterligt.«

’Åh Abe’ kom til verden i 1993 med Mek Peks stemme på ’Aben’ og ’Den lille frække Frederik’:

»Det viste sig øjeblikkeligt, at der var et enormt behov i Danmark for børnesange. Den solgte helt vildt, og sjovt nok, så var der pludselig en masse musikere, der gerne ville være med,« fortæller han. I 1994 udkom efterfølgeren Pa-Papegøje, der igen fik de danske forældre til gå i pladebutikkerne i stor stil.

Mek Pek fik succes med børnesangene og har siden medvirket på adskillige børne-cd’er og udgivet fire albums til den unge målgruppe i eget navn. Han har spillet 100’vis af børne­koncerter både alene og ­siden 1995 på turné med Muskelsvindfondens Åh Abe. Når Mek Pek taler om børn, ikke kun hans egne tre drenge, men børn generelt, så lyser han op i et smil og taler om dem, nærmest med ærefrygt. Men hvordan bliver en punkmusiker til børneunderholder?

»Det er ret enkelt. Jeg forsøgte mig én gang som stand up’er. Det endte ­frygteligt. Ingen synes jeg var sjov, jeg gik i stå og forlod scenen uden at vende ­tilbage,« fortæller Mek Pek.

»Da jeg første gang optrådte for et børnepublikum, var kemien der med det samme. De synes, jeg var sjov, og så var jeg solgt. Her kunne jeg bruge al min positive energi på børnene og de var vilde med det. Den samme energi, der i mine unge dage betød, at sure mænd gav mig tæv. Det er en underlig verden.«

Drengen og trompeten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce