Efter syv års tv-stilhed: Medina deltager i 'Toppen af poppen'

36-årige Medina er tilbage på TV 2 efter i nogle år at have holdt pause fra medierne. - Jeg tror, at folk vil få den allermest ægte version af mig, og det har de ikke set før, siger Medina til TV 2 om hvad, der er i vente i "Toppen af poppen", som hun kan opleves i til efteråret. Foto: Ida Marie Odgaard/Scanpix

Efter syv års tv-stilhed: Medina deltager i 'Toppen af poppen'

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Årets deltagere i TV 2-programmet "Toppen af poppen" er fundet, og århusianske Medina er med på holdet. Hun får selskab af produceren Chief 1, tidligere Big Fat Snake-forsanger Anders Blichfeldt, jazzsangerinden Cæcilie Norby, den færøske sanger Teitur, R&B-sangerinden Kwamie Liv og Carl Emil Petersen, der i seks år var en del af bandet Ulige Numre.

AARHUS: I starten af april tjekker syv musikere ind på Kellers Badehotel på Fanø, hvor de på skift skal fortolke hinandens sange i programmet "Toppen af poppen" 2019.

En af dem er Medina.

Den dansk-chilenske pop- og R&B-sangerinde, med det fulde navn Medina Danielle Oona Valbak, er opvokset i Risskov. Hun brød i 2009 igennem med hittet "Kun for mig", som blev på hitlisten i mere end et år. Siden fulgte ørehængere som "For altid", "Kl. 10" og "Jalousi". I dag har Medina solgt mere end 300.000 album i ind- og udland.

Hun har vundet 25 priser for sin musik både i Danmark og i udlandet, og i 2016 blev hun hædret med "Årets Ærespris" ved Danish Music Awards for sin evne til at "få os til at danse som få" og "åbenbare storheden i de simple følelser".

I efteråret 2018 udgav hun sit syvende album "Grim".

Blå Bog - Medina
Sanger og sangskriver Medina medvirker i dette års udgave af "Toppen af poppen".Medina Danielle Oona Valbak er født 30. november 1982 i Risskov. Hun er datter af en dansk mor og en chilensk far.

Udgav sit første album "Tæt på" i 2007. Gennembruddet kom to år senere med albummet "Velkommen til Medina". Siden har hun udgivet i alt syv albums, heraf tre på engelsk.

Hun har vundet 25 priser for sin musik i ind- og udland, blandt andet fik hun æresprisen ved Danish Music Awards 2016.

Privat er hun forlovet med modellen Malo Chapsal.
Medina gav koncert på sidste års Smukfest, hvor Thomas Helmig dukkede op som suprise-gæst i deres duet
Medina gav koncert på sidste års Smukfest, hvor Thomas Helmig dukkede op som suprise-gæst i deres duet "100 Dage". Foto: Michael Svenningsen

Har passet på sig selv

Det er syv år siden, Medina sidst har ladet et tv-hold komme helt tæt på. Hun er blevet spurgt flere gange, men først nu takker hun ja.

Hun føler sig klar til at vise mere af sig selv efter en lang periode, hvor hun ikke har lukket nogen form for presse tæt på, fortæller hun til TV 2.

- Jeg tror, det er rigtig sundt for mig at være med i "Toppen af Poppen" og åbne lidt op. Så nu har jeg valgt at tage chancen og vil selv prøve at vise, hvem jeg er som person, lyder det i et interview til tv-kanalen.

- Jeg har været ekstremt skræmt af medierne, fordi jeg har følt mig så ekstremt misbrugt over årene, siger hun til TV 2 og henviser til, at hun gennem hele sin karriere har følt, at der er blevet skabt et negativt og forkert billede af hendes person.

Men nu er hun altså klar til igen at invitere sine fans tættere på.

- Jeg gør det for min egen helingsproces og for dem, der kan lide min musik og det, jeg står for, siger hun til TV 2.

Århusianske Medina er med i
Århusianske Medina er med i "Toppen af poppen" 2019. Hun får selskab af produceren Chief 1, tidligere Big Fat Snake-forsanger Anders Blichfeldt, jazzsangerinden Cæcilie Norby, den færøske sanger Teitur, R&B-sangerinden Kwamie Liv og Carl Emil Petersen, der i seks år var en del af bandet Ulige Numre. OPtagelserne går i gang i begyndelsen af april. Foto: Ida Marie Odgaard/Scanpix

Både op- og nedture

Der er tradition for, at deltagerne i "Toppen af poppen" er åbenhjertige om både op- og nedture.

- Jeg er klar til at fortælle om det. Folk aner ikke, hvad der er foregået bag kulissen, og jeg tror bare, at man måske får en forståelse for min sårbarhed, udtaler Medina til TV 2.

Arbejdet med de andre artisters sange er allerede godt i gang. Medina fortæller, at hun er endt op med nogle nye versioner, som hun er stolt af.

Derudover glæder hun sig meget til at høre, hvilke af hendes sange de andre deltagere har valgt at fortolke.

- Jeg kommer til at smelte fuldstændig som smør på en pande. Jeg er næsten ved at græde bare af at tænke over det, fordi jeg glæder mig så meget, og jeg tror, det bliver sindssygt, siger hun til TV 2.

Den niende sæson af 'Toppen af poppen' ruller over skærmen til efteråret.

Medina får selskab af produceren Chief 1, tidligere Big Fat Snake-forsanger Anders Blichfeldt, jazzsangerinden Cæcilie Norby, den færøske sanger Teitur, R&B-sangerinden Kwamie Liv og Carl Emil Petersen, der i seks år var en del af bandet Ulige Numre.

Efter syv års tv-stilhed: Medina deltager i 'Toppen af poppen'

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce