Eksil-århusianer til filmfestival i Cannes

Kortfilmen »Hvalfjord« er udtaget til filmfestivalen i Cannes. Århusianske Jacob Oliver Krarup er co-producent på den dansk-islandske film. Foto fra filmen: Gunnar Audunn Jóhannsson.

Eksil-århusianer til filmfestival i Cannes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jacob Oliver Karup er med kortfilmen »Hvalfjord« blandt ni udvalgte i genren på filmfestivalen i Cannes.

»Hvalfjord« er optaget på Island. Det voldsomme vejr og den barske natur er med til at understøtte filmens fortælling om relationen mellem to brødre.

Jacob Oliver Krarup begyndte som børneskuespiller i to film af Aage Rais-Nordentoft, som han sidenhen startede selskabet Fourhands Film sammen med. Pressefoto
Jacob Oliver Krarup begyndte som børneskuespiller i to film af Aage Rais-Nordentoft, som han sidenhen startede selskabet Fourhands Film sammen med. Pressefoto

»Filmen følger en lille dreng, som oplever katastrofalt og derfor bliver bange for at miste sin storebror. Det er en film, der bunder i en følelse, som instruktøren selv har haft som barn. Det, jeg synes gør filmen fantastisk, er miljøet og den knugende stemning,« forklarer Jacob Oliver Krarup.

Han er co-producer på filmen, mens hans produktionsselskab Fourhands Film er med-producent på »Hvalfjord«, som er en af de ni kortfilm, der er blevet udtaget til Filmfestivalen i Cannes ud af et felt på 3500.

»Da instruktøren ringede og fortalte det, kunne jeg mærke, at jeg lige skulle vende det i hovedet. I løbet af dagen blev jeg mere og mere klar over, hvor kæmpe stort, det var. Det er jo verdens største og mest prestigefyldte filmfestival,« fortæller den 30-årige producent.

Cannes er et kæmpestort marked, hvor filmfolk fra hele verden mødes, og den unge producent ser det også som en mulighed for at få skabt kontakter, som kan føre til nye filmsamarbejder internationalt.

Jacob Oliver Krarup begyndte sin karriere i filmens verden i 1996, hvor han som ganske ung medvirkede i Aage Rais-Nordentofts film »Anton«.

»En pige i min klasse havde fået den kvindelige hovedrolle og mente, at de manglede en som mig i filmen,« fortæller Jacob Oliver Karup.

Han fik rollen, men tog bagefter en lang pause fra film og gjorde gymnasiet færdigt, indtil Aage Rais-Nordentoft kontaktede ham igen, for at høre om han ville til casting til filmen »2 ryk og en aflevering«.

»Det var under den film, at jeg fandt ud af, at jeg ikke havde lyst til at være skuespiller, men jeg blev fascineret af hele produktionsdelen og alt det der foregik bag kameraet. Jeg var frustreret over, at man som skuespiller kun er med i en del af processen. Jeg ville hellere prøve at være bagved, da jeg samtidig læste økonomi på Handelshøjskolen, var det nærliggende at begynde at arbejde med producerrollen,« fortæller han.

Sammen med Aage Rais-Nordentoft startede han i 2005 det mindre produktionsselskab Fourhands Film i Aarhus.

»Jeg ville gerne lære at producere, og han ville gerne have en legeplads, for de film som ikke krævede store budgetter. Vores første film »Sprækker« blev udtaget til Berlin Filmfestival,« siger Jacob Oliver Krarup.

I 2006 flyttede han til København for at arbejde et år på Zentropa, inden han begyndte på Super 16, som er et alternativ til Statens Filmskole.

Hjemme i Aarhus vækker »Hvalfjord«s udtagelse til Cannes glæde hos kollegaen Aage Rais-Nordentoft.

»Jeg er rigtig stolt på Jacobs vegne og stolt af, at det firma, jeg i sin tid var med til at starte, har en film med i Cannes,« siger han.

Filmfestivalen i Cannes åbner 15. maj og afholdes for 66. gang.

Eksil-århusianer til filmfestival i Cannes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce