Endnu en hæderlig italiener

Velbekomme. Dessert på Gäst. Foto: Flemming Krogh


Endnu en hæderlig italiener

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den nyligt åbnede restaurant Gäst byder på fornem italiensk mad, der ellers længe har været en mangelvare i smilets by.

Mange hotelrestauranter har et notorisk dårligt ry. Det hænger nok sammen med, at de kan slippe af sted med lidt af hvert eller i al fald ofte prøver at slippe af sted med lidt af hvert. Flere af hotelrestauranternes gæster er jo let indenfor rækkevidde, og derfor skal restauranten måske ikke oppe sig så meget for at holde sig kørende.

Gäst. Restaurant anmeldelse. Kok Kasper Byrsing laver Carpaccio
Gäst. Restaurant anmeldelse. Kok Kasper Byrsing laver Carpaccio
Foto: Flemming Krogh

Sådan forholder det sig bestemt ikke på den nyligt åbnede restaurant Gäst, der har til huse på The Mayor Hotel nær banegården i Aarhus. Derimod er Gäst et eksempel på en hotelrestaurant, der tager kokkerierne alvorligt og skaber velsmagende italienske retter af få men gode råvarer.

Gäst. Restaurant anmeldelse. Dessert, is
Gäst. Restaurant anmeldelse. Dessert, is
Foto: Flemming Krogh

Vi ankom til stedet en tirsdag aften, hvor det bestemt var til at få et bord, men hos Gäst er kapaciteten også ganske stor, idet restauranten har til huse i de samme lokaler, som tidligere husede den knap så vellykkede restaurant Napa. I spidsen af restaurant Gäst står David Fischer, der af københavnere nok er kendt for at drive pastastedet Hos Fischer, og han har også tidligere været at finde på holdet i Roms eneste trestjernede Michelin-restaurant, så det italienske køkken synes at stå hans hjerte nært.

Og kærlighed til det italienske er da også hvad menukortet på Gäst synes at signalere. Her er italienske klassikere som carpaccio og tiramisú, og det hele virker voldsomt enkelt og ukompliceret, som det italienske køkken så ofte er.

Gäst tilbyder på overskueligvis 4-5 forskellige forretter, hovedretter og desserter. En tilbudsmenu på enten tre eller fire retter til henholdsvis 325 og 400 kroner er en mulighed, men vi valgte at vælge sporadisk på kortet for at testen bredden. Vi er i denne sammenhæng undertegnede samt ældste søn på 11 år, der har en særlig forkærlighed til det italienske. Gäst er som sådan ikke nogen børnerestaurant, men tjeneren tilbød både at skabe en særlig børneegnet pastaret samt at halvere pastaportionen på menukortet, så børn kan bestemt sagtens bringes med på Gäst.

Nogle gange skal man lytte, når en tjener advarer, og det skulle jeg nok have gjort, da jeg bestilte en omgang bøffelmozzarella med San Daniele skinke. Portionen er voldsom, og stedet anbefaler da også, at man går sammen to om sådan en omgang. Det var da også næsten vulgært at spise så meget mozzarella selv, men kvaliteten var i top. Den sarte hvide ost, der flød en anelse ud, fik fornemt modspil af den salte skinke, der havde lige nok bid til at give retten en fin, helstøbt tekstur. På tjenerens opfordring fik jeg et glas siciliansk Arancio Grillo, som med sin forfriskende og frugtrige smag matchede retten ganske godt. I øvrigt er det en dejlig detalje ved Gäst, at samtlige vine kan vælges per glas.

Ved sønnikes side af bordet ankom en indbydende og særdeles mør carpaccio, som var godt krydret, hvilket blandt andet skyldtes en crumble af parmesan og peber. Flotte stykker radicchio-salat bidrog med sprødhed og strejf af bitre toner.

Så indtraf ventetiden, og den var nok lige rigelig lang. Også selvom vi skulle diskutere både den forestående landskamp og strategien i et nyt Star Wars-computerspil. Jeg tror ikke ventetiden skyldtes travlhed, så måske var køkkenet en anelse underbemandet denne tirsdag.

Retterne var heldigvis værd at vente på. Køkkenet havde glemt, at sønnike skulle have halv portion, så det var en voldsom mængde dagens pasta i form af en Cacio e Pepe, der arriverede. Denne minimalistiske servering, der mestendels består af peber, pecorino og parmesan, var perfekt tilberedt med al dente kogt pasta og en yderst cremet, fed konsistens.

Så perfekt var min torsk desværre ikke. Den havde en vis sejhed, der nok skyldtes rigelig lang tilberedning. Og nå nu torsken var hovedperson i en forestilling, der derudover kun inkluderede et par stykker sprødstegt blomkål og en sauce nage (smørmonteret hvidvinssauce), var det særligt iøjnefaldende. Det italienske køkken med dets få ingredienser og særlige enkelhed står og falder vitterligt med, om råvarer og tilberedning er lige i øjet, og her manglede der altså en anelse.

Torske-smutteren var dog lykkeligt glemt, da vi så - og ikke mindst smagte - de to desserter. På min side af bordet en helt eminent hjemmelavet tiramisú med vidunderlig balance af sødme fra mascarpone-creme, bitterhed fra kakao og en anelse bid i de lavtliggende lady fingers. En afrundet og velkomponeret grappa gjorde sig overraskende fint til min tiramisú. På den anden side af bordet en om mulig endnu bedre dessert bestående af forførende hvid chokolademousse, syrlig citronsorbet og et par flager sprød lakrids, som gav desserten en fin kompleksitet.

Den samlede udgift blev på 960 kroner, og i det beløb er der givet halv pris på pastaretten til sønnike, selvom køkkenet leverede en fuldvoksen anretning.

Med restaurant Gäst har Aarhus ikke blot fået endnu en anstændig hotelrestaurant men også en mere end hæderlig italiensk restaurant, som ellers har været en mangelvare i denne by. Fire velfortjente stjerner og vi er ikke fjernt fra fem.

Restaurant Gäst
Banegårdspladsen 14
8000 Aarhus C

Tlf. 23 62 35 72

Åbningstider i køkkenet:
Frokost: 12:00-15:00 (man-lør)

Aften: 17.30-21.30 (man-lør)

Endnu en hæderlig italiener

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce