Fem fantastiske æbler gør din vinter sød og sprød


Fem fantastiske æbler gør din vinter sød og sprød

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Guide: Vælg det rigtige æble til vinterens retter

Pink lady, golden delicious eller jonagored - supermarkedet bugner af æbler, men her får du fem klassikere fra madredaktørerne Morten Guldberg og Morten Vilsbæk, som passer til forskellige retter og lejligheder.

 

1

Allround-æblet elstar

Vores bedste allround æble, holder sig snildt frem til marts og er med sin krydrede, søde/syrlige smag fremragende som både spise og madæble. Elstar stammer fra Holland og er en krydsning mellem golden delicious og ingrid marie. Men vi skal jo ikke snakke med det. De bedste eksemplarer kommer i øvrigt fra Samsø.

 

2

Ingrid marie - det evigtunge madæble 

Det klassiske danske æble, selv om det først kom til verden i 1910 som en selvsået havekrydsning af Cox Orange og Guldborg. Udpræget madæble på grund af sin markante syre, men det er aldeles glimrende i tærter og æblekage. Ingrid marie gør sig i øvrigt rigtigt godt i den klassiske frokostret æbleflæsk.

 

3

Det perfekte madæble: belle de boskop

Endnu et hollandsk importæble fra det 18. århundrede, men hvilket: Fremragende madæble, som holder formen længere end de fleste artsfæller, og det kan anvendes til stort set alt. Som spiseæble er belle de boskop mere for kendere på grund af den lidt grove struktur. Holder sig til marts.

 

 

4

Cox orange - Bryggerens æble til juleanden

Mange sværger til cox orange sidst på året og med god grund. Cox orange blev fremavlet første gang i England i 1850 af bryggeren Cox i Buckinghamshire, og sorten er både fint at lægge i mortensanden, dens artsfælle juleaften og i frugtfadet på grund af sin fine balance mellem syre og sødme. Holder sig til og med december.

 

5

Pigeon-æblet smager bedst nu

Vores favorit- juleæble kræver en del arbejde fra frugtavleren. Pigeon-æblet får sin røde farve efter plukning, hvor det lægges til soling en uges tid eller også får farven fra starten, hvis det er af afarten ildrød pigeon. Det holder sig til jul, men smager faktisk bedst nu, hvor det stadig har sin faste struktur og sprøde, saftige bid i behold. Til jul er det bedst som madæble inden i gås eller and.

Fem fantastiske æbler gør din vinter sød og sprød

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce