Festuge: Klogere på mad fra jord til bord

Ridehuset hedder under årets festuge Officersmessen. Her er der i programmet lagt op til et maritimt madmarked, men den stemning er ikke særlig udtalt. Den maritime menu består af fiskefrikadeller, fish & chips og sushi. Foto: Michael Svenningsen

Festuge: Klogere på mad fra jord til bord

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ridehuset og Officerspladsen er under festugen indrettet som spisekammer fra både land og vand, dog mest fra land.

AARHUS: Ridehuset har under årets festuge skiftet navn til Officersmessen. I programmet for Aarhus Festuge er der lagt op til "et maritimt madmarked med alt godt fra havet".

Det var dog så som så med den maritime stemning, da avisens udsendte kiggede forbi ved frokosttid.

I den gamle ridehal var der fiskefrikadeller, sushi og fish & chips på menuen, men så var det også nærmest det. Udenfor var der endnu en sushi-foodtruck parkeret og ellers falafel og gris fra Gourmench.

Stemningen af strandkant, hav og fiskemarked udeblev fuldstændig, og var det ikke fordi, det stod i programmet, var det ikke til at gætte, at temaet var maritimt.

For Kirsten Nielsen var Ridehuset et pitstop, hvor hun og børnebørnene kunne få tanket op med fiskefrikadeller, så de var klar til flere festugeoplevelser.

- Vi har været til koncert med Skrallebang i Mølleparken. Det var supergodt. Vi er kommet her op i Byparken, fordi der både er hoppeborge og tog, fortalte hun.

- I går fik jeg malet en rødbede. I dag prøver jeg med en pastinak, fortalte Freja Sif Steinthorsson, studerende på Kalø Økologiske Landbrugsskole, der er at finde på Officerspladsen. Bag de kreative strøg stod Marie Hazra fra den rullende ansigtsmalingsvogn, Glimmer Marie, som holder til samme sted. Foto: Michael Svenningsen
- I går fik jeg malet en rødbede. I dag prøver jeg med en pastinak, fortalte Freja Sif Steinthorsson, studerende på Kalø Økologiske Landbrugsskole, der er at finde på Officerspladsen. Bag de kreative strøg stod Marie Hazra fra den rullende ansigtsmalingsvogn, Glimmer Marie, som holder til samme sted. Foto: Michael Svenningsen

Høstfest

Pladsen foran Officersbygningen emmede til gengæld af høstfest med krydderurter i plantekasser og besøg af Kalø Økologisk Landbrugsskoles gårdbutik.

- Vi er her hele ugen, fortalte Freja Sif Steinthorsson, der er studerende på Kalø og praktikant i skolens landbrug.

Pindstrup Mosebrug, som mange nok kender fra poser med spagnum og pottemuld, var også at finde på pladsen, hvor også Smag på Aarhus holder til.

- Vi vil gerne lave en fortælling om mad fra jord til bord og på den måde komme i dialog omkring hvad der er sæson og hvordan man komposterer. Det skal folk forstå ved selv at tage fat og få hænderne i det, for det er ikke så svært at leve mere bæredygtigt, fortalte Siri Robinson, der er tovholder på området.

I løbet af festugen er der en række workshops på Officerspladsen.

Charlotte Bay, som er madformidler og stifter af Bug Amok, havde lige haft omkring 60 børn til et lille kursus i at tilberede insekter.

- Ungerne lappede insekterne i sig. De spiser dem ikke, fordi de er bæredygtige, men fordi de synes, at de smager godt. Det er fedt for mig at vise, at man let kan stege sine egne græshopper købt i Salling, sagde Charlotte Bay, der var klar til at holde workshops igen tirsdag kl. 10-14.

Jord er ikke bare jord. Det ved Johanne Lindberg fra Pindstrup alt om.

Hun var kommet for at gøre festugegæsterne klogere på, hvordan de selv kan eksperimentere med at lave kompost.

- Vi viser hvordan man kan få sit affald til at give ny værdi, fortalte Johanne Lindberg.

Hun holder workshop igen fredag kl. 12-17.

Charlotte Bay er madformidler og stifter af Bug Amok, der under festugen laver workshops i, hvordan man kan tilberede insekter. Foto: Michael Svenningsen
Charlotte Bay er madformidler og stifter af Bug Amok, der under festugen laver workshops i, hvordan man kan tilberede insekter. Foto: Michael Svenningsen
Laura Zedlith serverer fiskefrikadeller i en af boderne i Ridehuset, der i festugen går under navnet Officersmessen. Foto: Michael Svenningsen
Laura Zedlith serverer fiskefrikadeller i en af boderne i Ridehuset, der i festugen går under navnet Officersmessen. Foto: Michael Svenningsen

Festuge: Klogere på mad fra jord til bord

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce