Folk strømmer til kunstture for voksne


Folk strømmer til kunstture for voksne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Seneste tur var overbooket, så der er lavet en ekstra.

Kunstture for voksne er blevet en vældig succes i Aarhus. Folk står i kø for at være med.

Senest var der så mange tilmeldte, at 20 ikke slap med.

»Nogle af de steder, vi kommer, er der ikke så meget plads, så vi kan højst have 50 ad gangen, og denne gang var 70 tilmeldt,« fortæller Anette Rask.

Hun er en af fire frivillige medarbejdere i Kunsthal Aarhus, som har taget initiativ til turene.

Første gang var fuldt booket med besøg i gallerierne Charlotte Fogh i Mejlgade og MøllerWitt i Christiansgade. Og afslutning i Kunsthal Aarhus.

Tirsdag i denne uge besøgte de 50, der var plads til, Det jyske Kunstakademi i Mejlgade, og derefter var der sagkyndig omvisning i Kunsthal Aarhus i de to udstillinger af kunstnersammenslutningen Jylland og Prokk.

De 20, som ikke kom med, får en ny mulighed onsdag 10. september, hvor den seneste tur bliver gentaget.

Det vil sige, at rektor Jesper Rasmussen fra Det jyske Kunstakademi i Mejlgade fortæller om akademiet, som lever under trange og ret kummerlige vilkår. Akademiets ledelse har en plan klar for et nyt akademi på Godsbanens grund.

Deltagerne i tirsdags fik også at vide, at akademiet har 40 elever på den femårige uddannelse, altså otte på hver årgang.

»De ville sikkert være blevet kunstnere, selv om de ikke gik her, men vi giver dem lidt ekstra,« sagde Jesper Rasmussen. Han mener, at eleverne skal udfolde sig med deres egne ideer.

»De mest lydige bliver de kedeligste kunstnere, og når vi giver dem opgaver, er der ingen emner. Dem skal de selv finde på. Sådan er det jo at være kunstner. Det lykkes os som regel også at skræmme nogle stykker væk, inden uddannelsen er overstået,« sagde rektor med et smil. Han er også kunstner, ikke uddannet, men autodidakt.

Men hvorfor er det blevet så populært at være med på turene, der foregår til fods?

»De fleste deltagere er af den ældre årgang med en stor berøringsflade, så de starter cirkler, når nyheden om en tur kommer ud. Samtidig supplerer vi med trykte flyers. Vi forsøger også at finde steder, hvor vi kilder lidt til interessen. På kunstakademiet kommer folk jo ellers sædvanligvis ikke,« siger Bob Leschly Jacobsen, der er en af initiativtagerne. De to øvrige er Gerd Høyer og Torben Møller.

»Det er planen at lave fire ture om året,« siger Anette Rask.

Hvis du vil med 10. september, kan du sende en mail til cafe@kunsthal.dk.

Folk strømmer til kunstture for voksne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce