Foråret på Katapult: Sanseligt samarbejde og svidende satire

Peter Larsen genopliver sit alterego kultursociolog Jørgen Andersen, der for 25 år siden gennemgik Tamil-sagen med en tættekam. Nu har han kastet sig over begrundelsen for at gå i krig i Irak.- Det interessante er, at det er den nuværende regering, der har begravet Irak-kommissionen. Det gør det til en meget aktuel forestilling, siger teaterchef Torben Dahl. Foto: Bo Tengberg

Foråret på Katapult: Sanseligt samarbejde og svidende satire

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Teater Katapult får besøg af Peter Larsen i "Mens vi venter på Irak-kommissionen", når teatret tager fat på en ny sæson. Publikum kan også opleve et sanseligt samarbejde mellem seks kvinder og et internationalt besøg.

AARHUS: Teatret på Godsbanen har strikket et forårsprogram sammen med musik, Story Slam, satire og internationalt anmelderrost teater.

Et par af forestillingerne kommer kun til Katapult.

- Vi har været så heldige, at det er lykkes os at få fat i forestillingen "Mens vi venter på Irakkommissionen". Den spiller ikke andre steder end på Katapult denne sæson. Derfor tror jeg også, at vi kunne gå hen og få publikum fra København, fordi den var helt udsolgt, da den spillede på Det Kongelige Teater kort før jul, siger Torben Dahl, teaterchef på Katapult.

"Mens vi venter på Irak-kommissionen" er en humoristisk og satirisk teaterfortælling, der dissekerer de argumenter, der førte til beslutningen om at gå i krig mod Saddam Hussein. Skuespiller Peter Larsen træder igen i karakter som kultursociologen Jørgen Andersen, der i sin tid også tog fat i Tamil-sagen i "Mens vi venter på retfærdigheden". Nu ruller Andersen igen arkivmapperne op fra i kældrene under Det Kongelige Arkiv - Danmarks Kollektive Erindring.

- Da jeg for 25 år siden så "Mens vi venter på retfærdigheden", tænkte jeg, at det var noget af det mest revolutionerende og politisk sprængfarlige satire, jeg på det tidspunkt havde set. Dengang som nu, er der ikke noget i forestillingen, som ikke er faktuelt korrekt, siger Torben Dahl, der har sikret sig, at spilleperioden kan forlænges.

Program
Sæsonen åbner med et smugkig i Ruben Søltofts komiker værksted, 16. - 18. januar."Storyslam", 31. januar, 12. april og 15. maj

"Botanikeren" og "Terminal Tulip", talentteater med Papaver og Lut, 22. - 24. februar

"Træt lever & Tungt hjerte", Limfjordsteatret, 27. februar

"Mens vi venter på Irak-kommissionen", Scene 42 & Det Kgl. Teater, 6. - 10. marts

"The Flood", Papirteatret Meklenborg, 17. - 21. april

"This Is Not Culturally Significant", Out Of Spite Theatre (UK), 24. - 25. april

"Tændt", Teater Katapult, Teater Momentum og Husets Teater, 1. - 5. maj

Se det fulde program på www.katapult.dk
"Tændt" er en co-produktion mellem Teater Katapult, Teater Momentum i Odense og Husets Teater i København. - Seks kvinder står bag "Tændt". De undersøger sanselighed og lyst og prøver at give de begreber en ny stemme, forklarer Torben Dahl, og understreger at forestillingen er for både mænd og kvinder. Pressefoto

Alene om 12 roller

Da Torben Dahl i august besøgte den internationale teaterfestival Edinburgh Fringe, oplevede han blandt andet "This Is Not Culturally Significant" med britiske Out of Spite Theatre.

- Det var et såkaldt late-night show, som var behæftet med alle mulige advarsler, så jeg overvejede, om jeg overhovedet skulle gå ind og se det. Men det gjorde jeg og blev totalt tryllebundet af Adam Scott-Rowley, der er alene på scenen. Hans eneste rekvisit er en lampe, som hænger ned fra loftet, og han er nøgen under hele forestillingen, hvor han spiller 12 forskellige roller, forklarer Torben Dahl, der har hentet forestillingen til Katapult.

- Den spiller kun her og i New York. Jeg håber, at vi som teater kan være dem, der får nogle ekstraordinære ting til Aarhus, som ikke vil kunne ses andre steder, siger han.

Sammen med Teater Momentum og Husets Teater har Katapult co-produceret forestillingen "Tændt", der er skabt af et kunstnerisk hold på seks kvinder. DJ'en Rosa Lux har lavet musik.

- Forestillingen handler om, at vi har mistet sanseligheden og nærværet i dag, fordi vi er tryllebundet af teknologiske dimser, forklarer Torben Dahl.

I den interaktive forestilling får publikum udleveret on/off knapper, så de på den måde bliver medbestemmende for handlingen, hvor nogle kvinder er tændt, mens andre er slukkede.

Den udsolgte teaterkoncert "Træt lever & Tungt hjerte" fra Limfjordsteatret vender tilbage og fylder Katapults studioscene Kabinettet med Tom Waits poetiske fortællinger.

Mere musik er der med Papirteatret Meklenborgs "The Flood", en miniatureteaterkoncert med sange fra Peter Gabriels repertoire i papir.

Skuespiller Adam Scott-Rowley er alene på scenen, nøgen og med en lampe som eneste rekvisit i det britiske anmelderroste gæstespil "This Is Not Culturally Significant".- Hans 'dark clowning' minder meget om Rowan Atkinson (Mr. Bean) i en mørk udgave, siger Torben Dahl, teaterchef. Pressefoto

Foråret på Katapult: Sanseligt samarbejde og svidende satire

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce