Fremtidens Northside-mad: Farvel til oksekød

Kammeraterne Lauritz Overvad (t.v.) og Christian Nakskov havde i halvanden times tid sat musik og fest på pause for at teste tre bud på fremtidens festivalmad. Foto: Jacob Vestervig

Fremtidens Northside-mad: Farvel til oksekød

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Studerende fra Ernæring og Sundhed på Via University College gav publikum en smagsprøve på fremtidens festivalmad.

NORTHSIDE: Hvad vil man hovedsageligt spise, når man er på festival, og det skal gå hurtigt, være lækkert og samtidig smage godt? Det spørgsmål er for flertallet nemt at besvare, nemlig pizza og burger.

Sådan har det vel mere eller mindre altid været, og sådan lyder svarene også i en spørgeskemaundersøgelse, som en håndfuld studerende fra Ernæring og Sundhed på Via University College har lavet.

Derfor var det også med fastfoodklassikerne in mente, at eleverne løste en opgave stillet af Northside, der lød på, hvordan man kunne forestille sig fremtidens bæredygtige festivalmad.

Under festivalen deltog en håndfuld gæster i en lille workshop, hvor de selv kunne få lov at tilberede, smage og bagefter diskutere de studerendes løsningsforslag.

- Ud fra forskning har vi fundet ud af, hvilken vej pilen peger, hvad er de fremtidige trends, og hvad skal vi spise, for at det giver mening, forklarede en af de studerende, Lina Kuhlmann-Madsen.

- Sammenlagt med folks ønsker er det blevet til tre spændende bud, hvoraf det ene måske er lidt provokerende. Jeg er meget spændt på at høre de deltagendes reaktioner, sagde hun kort før workshoppen gik i gang.

Jeg spiser normalt burgere med oksekød, men efter at have smagt plantebøfferne i dag, vil jeg på ingen måde sige nej tak.
Lauritz Overvad, 25 år, festivaldeltager
De studerende fra VIA havde forberedt en del af maden hjemmefra, men deltagerne var med til at snitte, hakke og stege den resterende. Foto: Jacob Vestervig
De studerende fra VIA havde forberedt en del af maden hjemmefra, men deltagerne var med til at snitte, hakke og stege den resterende. Foto: Jacob Vestervig

Laboratorie-kylling

Pizza med tang, burger med bøf af quinoa og kikærter samt tacoskaller med såkaldt in vitro-kylling - det vil sige kylling dyrket i et laboratorium af stamceller.

Sådan lød menuen, men det kunne på ingen måde ikke skræmme festivaldeltagerne.

- Jeg spiser normalt burgere med oksekød, men efter at have smagt plantebøfferne i dag, vil jeg på ingen måde sige nej tak. Jeg kunne sagtens selv finde på at bestille det, det kommer lidt an på, hvornår det er, og hvor beruset man er. For er man på vej hjem, er det måske mere noget juicy og salt, man har lyst til, sagde Lauritz Overvad på 25 år.

Han deltog i workshoppen med sin et år ældre kammerat Christian Nakskov, der havde taget initiativ til at melde dem begge til.

- Der var alligevel ikke noget musik, vi ville høre på det tidspunkt, og så er det fedt med initiativer, hvor man kan få lov at snuse lidt til bæredygtighed, som Northside ofte går foran med. Og det hele smager vildt godt, men favoritterne er nok pizzaen og burgeren. Jeg har ikke noget imod in vitro-kyllingen, så længe det giver mening rent bæredygtigt, sagde han.

De studerende rapporterer nu resultaterne af workshoppen videre til Northside, som kan bruge dem i planlægningen af fremtidens festivalmad.

Tacoskallerne blev ligesom plantebøfferne stegt over åben ild. Foto: Jacob Vestervig
Tacoskallerne blev ligesom plantebøfferne stegt over åben ild. Foto: Jacob Vestervig
På denne væg laver de studerende far VIA en slags spørgeskemaundersøgelse. Gæsterne kan tage et billede af sig selv og deres reaktion på en mulig kødløs festival. Foto: Flemming Krogh
På denne væg laver de studerende far VIA en slags spørgeskemaundersøgelse. Gæsterne kan tage et billede af sig selv og deres reaktion på en mulig kødløs festival. Foto: Flemming Krogh

Fremtidens Northside-mad: Farvel til oksekød

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce