Game Of Thrones-stjerne uddannet i smilets by: Jeg elsker Aarhus

Norske Kristofer Hivju er en af stjernerne i serien Game of Thrones, der sendes på HBO. Foto: Mario Anzuoni/Scanpix

Game Of Thrones-stjerne uddannet i smilets by: Jeg elsker Aarhus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den norske skuespiller Kristofer Hivju er her hjemme mest kendt for sin rolle i hit-serien Game of Thrones. Men det er nok de færreste, der ved, at den norske stjerne er uddannet i Aarhus.

AARHUS: Norske Kristofer Hivju er med sin rolle i en af de mest populære tv-serier nogensinde, Game of Thrones, vandret lige ind i rampelyset på nogle af verdens største røde løbere. Men inden den norske skuespiller trådte ind i berømmelsens skær, tog han sin skuespilleruddannelse på teaterskole i Aarhus. Det skriver magasinet Euroman.

Kristofer Hivju
  • Har spillet rollen som Tormund Giantsbane i 28 episoder af 'Game of Thrones' mellem 2013 og 2017.
  • Han har blandt andet medvirket i filmene 'The Thing', 'The Fate of the Furious' og 'Force Majeure'.
  • For tiden er han aktuel i fire nye Beck-film, der får premiere på C More hen over vinteren og foråret.


Kilde: Euroman

Det er dog ikke Aarhus Teaters elevskole, der har haft fornøjelse af 39-årige Kristofer Hivju. Det var en skandinavisk filial af GITIS Moskva, der netop havde åbnet i Aarhus, da den unge Kristofer Hivju besluttede sig for at blive skuespiller. GITIS Moskva er den verdenskendte, russiske statsteaterskole, og den havde en afdeling i Aarhus fra 2001 frem til 2009. Kristofer Hivju fik sin eksamen i 2004.

- Jeg elsker Aarhus. Det er en virkelig smuk by med åen, der snor sig igennem. Men det hænger sammen med, at begge mine forældre (Lieselotte Holmene og Erik Hivju, red.) er kendte skuespillere i Norge. Så jeg havde det sådan, at jeg bare måtte væk derfra. Så jeg ikke hele tiden havde deres skygge hængende over mig, når jeg skulle uddanne mig til skuespiller, siger Kristofer Hivju blandt andet i interviewet i Euroman.

Hvis ikke man er til blodig krig, kan man også se Kristofer Hivju i den populære svenske krimiserie med Martin Beck. Her spiller han Gunvald Larssons efterfølger, Steinar.

GITIS Scandinavia
  • I januar 2001 åbnede en privat filial af en af verdens ældste og mest stolte skuespillerskoler, GITIS Moscow i Aarhus under navnet GITIS Scandinavia
  • Afdelingen lukkede igen i 2009
  • Der undervistes efter Stanislavskij systemet
  • GITIS blev grundlagt i 1878
  • Stifter og rektor af GITIS Scandinavia: Mikhail Belinson
  • GITIS Scandinavia lå i et gammelt slagtefrysehus i Jægergårdsgade
  • Skolen nåede i perioden at uddanne 5 hold skuespillere fra hele Skandinavien med en bachelorgrad i skuespilkunst - heraf 7 skuespillere fra Danmark

Game Of Thrones-stjerne uddannet i smilets by: Jeg elsker Aarhus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce