Gode kunstnere låner - De største kunstnere stjæler

Fire af de fem kunstnere og deres underviser i udstillingen. Fra venstre Anita Gramm Borg, Tyge Ingerslev, Amanda Brix Kolstrup, Kirsten Schmidt Nielsen og Svend-Allan Sørensen. Foto: Flemming Krogh

Gode kunstnere låner - De største kunstnere stjæler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Studerende på Århus Kunstakademi har fået en usædvanlig opgave og viser resultatet.

AARHUS: "Gode kunstnere låner. Store kunstnere stjæler." Med de ord som udgangspunkt fik en gruppe studerende på Århus Kunstakademi til opgave at lave et kunstværk. Det er der kommet en udstilling ud af.

- Kan man sige sig fri for at tage noget fra andre? Og hvad må man gøre? Ingen er en original kunstner, ja selv sproget er en lånt konstruktion, mere eller mindre bevidst, siger underviser Svend-Allan Sørensen, der selv er billedkunstner og blev så grebet af ideen, at han også har lavet et værk, der er med i udstillingen.

- Pablo Picasso skal engang have sagt at gode kunstnere låner af andre kunstnere, mens rigtigt gode stjæler. Bob Dylan har også sagt det. Ingen kunstner er original, men et produkt af et eller andet. Det er sådan, det er, og det kan ikke være anderledes. Hvem har man set på, hvem er man gjort af og hvem har man hugget fra?

Det var det spørgsmål, Svend-Allan Sørensen stillede sine studerende.

Udstillingen
Århus Kunstakademi, Projektrummet, opgang E, Vestergade 29, Århus. Udstillingen "Good Artists Borrow; Great Artists Steal". Fernisering tirsdag 22. januar kl. 13-14. Derudover er udstillingen åben onsdag 23. januar kl. 10-11.
Anita Gramm Borgs værk er grafik fra Færøerne. Hun har taget udgangspunkt i Per Kirkeby. Foto: Flemming Krogh
Anita Gramm Borgs værk er grafik fra Færøerne. Hun har taget udgangspunkt i Per Kirkeby. Foto: Flemming Krogh

Ud af komfortzonen

- Det er helt i tråd med min kunstneriske ånd at afsøge muligheder og bevæge mig ud af komfortzonen. Både som kunstner, men absolut også som underviser. Derfor har de studerende haft et stort råderum under udviklingen af denne udstilling, siger Svend-Allan Sørensen.

Udstillingen har fået titlen "Good Artists Borrow; Great Artists Steal", og den giver publikum mulighed for at se værker, der stjæler med arme og ben fra kunstnere som Gudrun Hasle, Per Kirkeby, J.F. Willumsen, Anselm Kiefer og Georg Baselitz.

Deltagerne er Amanda Brix Kolstrup, Anita Gramm Borg, Kirsten Schmidt Nielsen, Tyge Ingerslev, Hanne Skjold Knudsen samt Svend-Allan Sørensen.

Tyge Ingerslev har skabt et maleri med inspiration fra Per Kirkeby - og han har ikke signeret det med sit navn, men med "Lille Per".

Svend-Allan Sørensen har brugt Georg Baselitz, der vendte alt på hovedet. I værket hænger en udstoppet råge med næbbet nedad.

Amanda Kolstrup har broderet et værk med Gudrun Hasle og sygdom og skrøbelighed som forbillede. Kirsten Schmidt Nielsen har skabt en sort-hvid grafisk fortælling med Abraham på vej op ad bjerget og med Anselm Kiefer som udgangspunkt. Anita Gramm Borg har efterlignet Kirkeby, og Hanne Skjold Knudsen har brugt J.F. Willumsen.

Gode kunstnere låner - De største kunstnere stjæler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce