Godt nyt for musikelskere: Tre dage med gratis koncerter fra tre scener

Scenen i åen ved Immervad, der også bliver brugt til Spot Festival, er under Aarhus Festuge en del af koncertrækken, Understøm, der præsenterer ny musik for århusianerne ganske gratis. Foto: Flemming Krogh

Godt nyt for musikelskere: Tre dage med gratis koncerter fra tre scener

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Understrøm er navnet på den koncertrække, som igen i år præsenterer festugepublikummet for navne fra den århusianske talentmasse.

AARHUS: Fra torsdag og to dage frem pibler den musikalske undergrund op til overfladen på tre af byens centralt placerede scener.

Alt fra metal over hiphop til garagerock og synthpop er repræsenteret til Understrøm på de tre scener; i Mølleparken, ved Immervad og under Sankt Clemens Bro.

Festugen har i samarbejde med musikmagasinet Aarhus Echo udvalgt otte aktører, der hver især har fået en af tre scener stillet til rådighed for at præsentere den musik, de arbejder med og for.

En af dem er netværket Kvinder I Musik (#KIM), der siden 2018 har arbejdet for at skabe mere ligestilling i musikbranchen.

- Det er en rigtig vigtig debat, som vi gerne vil være med i, men vi mener også, at der er også brug for endnu flere konkrete initiativer, der hjælper ligestillingen på vej, siger Tilde Hesteng Byrialsen, der er medstifter af netværket.

- Derfor vil vi gerne arrangere nogle koncerter, der inspirerer publikum til at tænke over, hvad det betyder for musikken, at der er en bedre mangfoldighed. Vi vil gerne vise publikum, at det ikke har negative konsekvenser at tænke mangfoldighed ind i sit lineup, tværtimod kan det give rigtig meget, forklarer hun.

Understrøm
Understrøm er tre dage med gratis koncerter fra tre scener i festugen.Otte aktører har valgt musikken til scenerne, se her hvem og til hvilke scener:

Torsdag 5. september: Immervad: Kvinder I Musik Under Sankt Clemens Bro: Hul

Fredag 6. september: Immervad: Sputnik Music Collective Under Sankt Clemens Bro: Værk. Collective Mølleparken: Rou

Lørdag 7. september: Immervad: Syndikatet for Urban Kultur Under Sankt Clemens Bro: Musikhavnen Mølleparken: Mono Goes Metal

Kvinder I Musik præsenterer følgende navne torsdag:

Natlyst Duo: Kl. 15.00

Excelsior: Kl. 16.30 Salóme Katrín: Kl. 18.00 Kr4n feat. Maria Dybbroe: kl. 19.30 Angående Mig: Kl. 21.00
Som det første navn på scenen kan publikum opleve århusianske Natlyst, der ved denne lejlighed optræder som en duo med forsanger og sangskriver Amanda Drew og musiker August Korsgaard. Pressefoto
Som det første navn på scenen kan publikum opleve århusianske Natlyst, der ved denne lejlighed optræder som en duo med forsanger og sangskriver Amanda Drew og musiker August Korsgaard. Pressefoto

Ny platform

Torsdag præsenterer #KIM fem navne på scenen ved Immervad.

- Til vores lineup i festugen har vi en lige fordeling af mandlige og kvindelige artister på scenen. Det gør vi for at sende et signal om, at ligestillingsdebatten ikke er en klub, som er lukket for mænd. Vi er interesseret i mangfoldighed og vil gerne vise, hvad det betyder, at begge køn er repræsenteret i musikken. Vi tænker både i frontfigurer og instrumentalister, fordi vi synes, det er vigtigt at fokusere på, at det ikke kun handler om at sørge for at booke kvindelige frontfigurer, men at man også skal være opmærksom på, at der også kan være nogle udfordringer i at være kvindelige instrumentalister, fortæller Tilde Hesteng Byrialsen.

På programmet er blandt andet det islandske band Salóme Katrín, der tæller en kvindelig trommeslager og en kvindelige violinist foruden den kvindelige forsanger. Den elektroniske Aarhus-duo Kr4n, der normalt bestå af to mænd, har til lejligheden inviteret saxofonisten Maria Dybbroe med på scenen.

Tilde Hesteng Byrialsen er glad for, at netværket har fået chancen for at sætte programmet på en central scene i festugen.

- Det betyder rigtig meget, at der er nogen som bakker op om budskabet og vil være med til at give os en chance for at præsentere noget ny musik for århusianerne. Understrøm er en stor og god platform til at nå en større målgruppe. Når man får adgang til et publikum, som ikke nødvendigvis plejer at komme til vores koncerter, så får vi mulighed for at rykke noget, siger Tilde Hesteng Byrialsen, der glæder sig til "at vise en masse seje bands til århusianerne".

Et legende rum

Som det første navn på scenen kan publikum opleve århusianske Natlyst, der ved denne lejlighed optræder som en duo med forsanger og sangskriver Amanda Drew og musiker August Korsgaard.

Natlyst tæller til daglig 11 musikere og udkom i marts i år med deres debutalbum, "Modig". Bandet har eksisteret siden 2016 og udgav i 2017 deres første EP, "Ti Skridt".

- Det er fedt at skabe et legende rum, hvor musikerne kan eksperimentere. Så vi er begejstrede for, at musikerne bruger vores platform til at gøre noget andet, end de typisk gør, siger Tilde Hesteng Byrialsen.

Publikum kan opleve de 41 koncerter til Understrøm ganske gratis.

Godt nyt for musikelskere: Tre dage med gratis koncerter fra tre scener

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce