Vi bruger cookies!

stiften.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.stiften.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere

Gourmet-hotel blev brugt til sårede tyske soldater under besættelsen


Gourmet-hotel blev brugt til sårede tyske soldater under besættelsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et sammentræf førte til, at Hans Frede Fleggaard købte det gamle grænsehjem ved Flensborg Fjord for at drive gourmet for gæster og forretningsforbindelser.

"Det må da være Danmarks bedst beliggende vandrerhjem". Sådan tænkte købmanden Hans Frede Fleggaard, da han i 1990 gik en tur langs Gendarmsstien ved Flensborg Fjord for at klare tankerne og pludselig stod foran det gamle grænsehjem i Kollund. Det var blevet bygget om til vandrerhjem nogle år forinden, og købmanden løb ind i indehaveren, som havde mistet energien til at drive stedet, og han endte med at købe ejendommen for at renovere den med målet om at skabe Danmarks bedst beliggende hotel og spisested. Siden har grænsekøbmanden også benyttet Fakkelgaarden som logi for forretningsforbindelser fra hele verden.

Historien står at læse i Tom Okkes bog "Gennem generationer", som fortæller historien om kroer og spisesteder i Sønderjylland, og blandt dem har Fakkelgaarden en særlig status. Sønderjylland blev som bekendt genforenet med Danmark i 1920, og en af de lokale ildsjæle - Martin Hammerich - etablerede i 1934 Grænsehjemmet som kombineret kulturhus og vandrerhjem for unge mennesker, som fik kendskab til grænselandet og en forståelse for områdets kultur. Grænsehjemmet blev under 2. Verdenskrig brugt som rekreationssted for sårede tyske soldater. 

Første køkkenchef på Fakkelgaarden var Christian Bind med erfaringer fra Falsled Kro, og fra åbningen i 1991 og frem til 2006 arbejdede Christian Bind sammen med kokke som Thomas Rode Andersen, Patrick Lieffroy og Esben Krogh, som overtog køkkenet efter Bind i en stil, som var fransk inspireret med et touch af Sønderjylland og fokus på regionale råvarer.

Anmeldelse: Menneskemad ved grænsen