Gratis koncerter i midtbyen: Musikalsk punktum for 2017

Tusindvis af mennesker var på gaden, da kulturhovedstadsåret blev skudt i gang 21. januar i år. 9. december rundes året af med en musikalsk folkefest med 75 gratis koncerter i hele byen. Foto: Axel Schütt

Gratis koncerter i midtbyen: Musikalsk punktum for 2017

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

75 gratis koncerter afslutter kulturhovedstadsåret i Aarhus 9. december.

Med 75 koncerter på 18 scener slutter Aarhus 2017 kulturhovedstadsåret af med en fest lørdag 9. december.

Publikum kan se frem til en bred vifte af genrer lige fra metal og punk til jazz, klassisk og elektronisk musik.

De første bands går på scenen kl. 14 på Godsbanen.

På storskærm kan publikum følge hele afslutningsceremonien som livestreames fra regionens vestligste hjørne, Hvide Sande. Det sker på Mellemarmen bag Dokk1 fra klokken 17.00 til 17.30.

I løbet af den halve time mødes officielle gæster med repræsentanter fra næste års kulturhovedstæder hollandske Leeuwarden og Valletta på Malta under et show med sang og dans til vands og til lands.

Bagefter fortsætter aktiviteterne på Aarhus Havn med fyrværkeri og et tilbageblik på kulturhovedstadsåret i billeder.

En række velkendte scener byder sammen med nye venues på gratis koncerter.

Publikum kan blandt andet opleve seks udvalgte bands fra Rock The Region Legacy Show, Penny Police, belgiske Oathbreaker og transgender partybandet Royal Feet Factory.

Musikforeningen Det turkise telt, som mange århusianere kender fra festugen, bidrager til festlighederne og faciliterer i samarbejde med Kunsthal Aarhus totalkoncerten Reflections. Her vil elektropop-duoen Blue Foundation, de to multi-instrumentalister og komponister Orhan Özgür Turan og Maher Mahmoud samt det århusianske kor NordSang skabe helt ny musik, som på aftenen vil blive fremført to gange.

Væksthusene i Botanisk Have vil være omdannet til en lysende hyldest til naturens mangfoldighed med installationen Plant et Lys, som allerede er i gang nu.

På Bispetorv vil vinderen fra Rethink The Hit, Jens Gustav, og unge talenter fra byen optræde. Aarhus Musikskole er klar med et familievenligt program på Officerspladsen.

Rundt om i byen kan man opleve dansere i lysende dragter, der som levende lanterner og blinkende skulpturer viser vej i mørket.

Festen fortsætter til kl. 7 om morgenen.

Det fulde program kan ses på aarhus2017.dk.

Aarhus 2017 Finale
Programmet begynder lørdag 9. december kl. 14 på Godsbanen.

Der er koncerter på 18 scener i hele byen:
Radar, A-Huset, B-Huset og Double Rainbow, Godsbanen, Atlas, HeadQuarters, Scandinavian Congress Center, Officerspladsen, Aarhus Musikskole, Det Turkise Telt i Kunsthal Aarhus, Væksthusene i Botanisk Have, Sway, Non-space (Rosensgade), Tape (Mejlgade), Bispetorv, Aarhus Rådhus og Sankt Lukas Kirke

På Mellemarmen på Aarhus Havn vises afslutningsceremonien i Hvide Sande på storskærm kl. 17.00-17.30. Fra 17.20-18.00 er der show og fyrværkeri samme sted.

Gratis koncerter i midtbyen: Musikalsk punktum for 2017

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce