Guide: Tryk på nyretappen og mærk, hvornår kødet er klar


Guide: Tryk på nyretappen og mærk, hvornår kødet er klar

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Råstegte kartofler er rustikt tilbehør til nyretap - en udskæring, som også fungerer godt i en salat.

1
Foto: Michael Bager

Nyretap

Ingredienser:

Nyretap, olie og smør, salt og peber:

Sådan gør du:

Tag kødet ud og lad det hvile til stuetemperatur, puds det af. Mariner i olie, salt og peber. Varm en grill eller stegepande godt op med olie, sæt lidt smør på og lad bruse af. Steg kødstykket i nogle minutter på hver side, indtil det er så rødt eller rosa, som du bryder dig om. Nyretap er ret mættet, så det tager lidt længere end du tror første gang. Tryk på kødet for at tjekke - blødt er råt, hårdt er gennemstegt. Det må gerne give efter som din hånd i stykket mellem tommel- og pegefinger. Lad kødet hvile et stykke tid og skær ud.

2
Foto: Michael Bager

Råstegte kartofler:

Ingredienser: Kartofler, olie, salt og peber.

Sådan gør du:

Vask og rens kartoflerne, skræl dem eventuelt. Skær siden af kartoflen, vend og skær den anden side af og læg kartoflen fladt på skærebrættet. Skær i fem millimeter tynde skiver, vend om på den anden flade skive og skær i stave. Vend og skær i tern. Det tager ikke lang tid, når man først har øvelsen i fingrene.

Varm en pande godt op med olie, hæld ternene i et bredt lag, kværn peber over og drys med salt. Hav tålmodighed, indtil de får stegeskorpe. Herefter kan du vende dem med en palet, sørg for at komme godt i bund og lad dem få fred til at sætte ny stegeskorpe. Skru ned for varmen og lad dem stå, til de er klar og juster med salt og peber. Du skal regne med, at det tager en halv times tid. Tjek, at kartoflerne er møre - intet er værre end halvrå kartofler.

3
Foto: Michael Bager

Salat med nyretap og marv:

Ingredienser: Hovedsalat, fennikel, tomat, portobello-svampe, nyretap og marv, olie, salt og peber. Persillepesto.

Sådan gør du:

Mariner nyretappen i olie, salt og peber og brun den af på en pande eller grillpande. Læg kødet i et fad og læg marven omkring og sæt det i ovnen, som er forvarmet til 190 grader. Imens griller du fennikel i tynde skiver (hold dem sammen med en pincet, når du vender dem) og det samme med de skiveskårne svampe. Tjek kødet med jævne mellemrum, tag nyretappen ud, når den er rosa og mellemblød at trykke på, og lad marven stege, indtil stykkerne hverken er røde eller hvide længere. Lav en flot tallerken med salat i bunden, grillet fennikel, svampe og placer grillet kød og marv oven på. Dryp med god olie eller en olie-eddikedressing og pynt med persillepesto. Spis godt brød til.

Guide: Tryk på nyretappen og mærk, hvornår kødet er klar

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce