Håndsrækning til Teater Katapult: Statens Kunstfond støtter med 700.000 kroner

Teater Katapult har fået støtte til sin kommende egenproduktion "Anna, Walk With Me" af Statens Kunstfond. De 700.000 kroner falder på et tørt sted, efter at teatret i efteråret fik afslag på sin ansøgning til kunstfonden for første gang i otte år. Statens Kunstfond har tidligere bevilget 800.000 kroner til forestillingen, "Dette er vand" (billedet), der blev vist på Teater Katapult i 2018. Foto: Jens Thaysen

Håndsrækning til Teater Katapult: Statens Kunstfond støtter med 700.000 kroner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det århusianske teater på Godsbanen har fået grønt lys til en ansøgning fra Statens Kunstfond, der sidste år gav et blankt afslag på støtte.

AARHUS: Et afslag fra Statens Kunstfond trak i efteråret tæppet væk under Teater Katapult. For første gang i otte år var der ikke midler til teatret på Godsbanen fra kunstfonden i den vigtigste af de to årlige ansøgningsrunder.

Det satte teatret i en situation, hvor man måtte afskedige en medarbejder og droppe planer om at lave egenproduktioner. Det lykkedes med nød og næppe at bevare teatrets udviklingsarbejde for skrivende talenter i et samarbejde med FO-Aarhus og teaterskolen Move'n Act, mens teatrets udviklingsarbejde med professionelle dramatikere måtte nedlægges.

Men nu kommer Kunstfonden med en håndsrækning. I en nyligt afsluttet ansøgningsrunde, hvor der udelukkende kan søges til projekter og ikke til daglig drift, har udvalget under Statens Kunstfond tildelt støtte på 700.000 kroner til Katapults næste egenproduktion "Anna, Walk With Me".

- Næste sæsons mulighed for at producere en teaterforestilling i større skala er med de 700.000 kroner sikret. Vi skal stadig søge flere fonde for at være helt i mål med forestillingen, men det er en kæmpe lettelse og et stort anerkendende klap på skulderen i forhold til vores kunstneriske indsats og niveau, siger teaterchef Torben Dahl i en pressemeddelelse.

Stadig pressede

Når det så er sagt, mangler teatret stadig penge til at konsolidere driften, da pengene fra kunstfonden kun går til en egenproduktion.

- Vi er stadig hårdt pressede, når vi må leve med så stor en afhængighed af Statens Kunstfond. Vi er rent ud sagt stadig det dårligst offentligt finansierede producerende teater i Danmark med en scenekapacitet af vores størrelse. Alle andre teatre i landet med en publikumskapacitet af Katapults størrelse har en fast statslig medfinansiering. Og der må vi, efter mange år hvor vi har bevist vores værd, nu virkelig stå først i køen, udtaler Torben Dahl, der appellerer til, at Aarhus Kommune sammen med Staten snarest vil skabe mere fast fundament under Katapult.

Håndsrækning til Teater Katapult: Statens Kunstfond støtter med 700.000 kroner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce