Hun finder poesi og liv overalt

Ulla Madsen i rummet med udstillingen af hendes egne værker. Foto: Axel Schütt

Hun finder poesi og liv overalt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ulla Madsen har undervist mere end 25 år på Århus Kunstakademi. Nu viser hun sine egne værker.

AARHUS: Der er liv og poesi alle steder. Selv der hvor man allermindst venter det.

Ulla Madsen har rejst over det meste af verden. Og hun har øje for motiver. Selv i det tidligere så ødelagte Bosnien kan hun finde et motiv for sin kunst i et hjemmegjort gardin.

Lige nu kan det og andet af den 65-årige grafikers kunst ses i en udstilling på Århus Kunstakademi i Vestergade i Aarhus.

Anledningen er, at hun forlader den undervisning, hun har stået for i akademiets basisafdeling i snart 26 år.

- Da jeg sidste forår blev folkepensionist, var tiden inde til at lave mere kunst selv. Tilbage har jeg et hyggeligt fredagshold, og så skal jeg i gang med noget mere i atelieret ved mit hjem i Voldby ved Hammel, fortæller Ulla Madsen, der er vokset op på Djursland og boede i Aarhus i 40 år, inden hun flyttede til Voldby ved Hammel for fem år siden.

Udstillingen
Udstilling af Ulla Madsens værker. Projektrummet på Århus Kunstakademi, Vestergade 29, Århus.Er åbnet. Kan ses til 18. januar. Åbningstider lør-søn 11-15, man-fre 12-16.

På mange udstillinger

Hun er også begyndt at lære kinesisk.

- Landet er spændende, og da det blev muligt at komme ind i Kina i 1988, rejste min mand og jeg straks derover. Der er sket enormt meget siden, forklarer Ulla Madsen.

Hun har udstillet i mange lande. Alle censurerede udstillinger i Danmark har hun været optaget på, men også i blandt andet Taiwan, Beograd, Portugal og Tyskland har hendes værker været udstillet.

Et kalejdoskopisk udvalg af sine værker har hun valgt til udstillingen.

Hendes virke som grafiker er præget af to uddannelser fra Grafisk Skole i Aarhus og Det Jyske Kunstakademis grafiske linje, som hun afsluttede i 1988. Hun mestrer mange grafiske teknikker, og hendes oprindelige udgangspunkt var arbejdet med træsnit og koldnålsradering.

Nu arbejder Ulla Madsen med analoge trykketeknikker, udvidet med japansk træsnitsteknik og sumi ink.

På udstillingen kan også ses 1100 skitser på papir.

- De er malet, mens jeg sad i bussen fra Voldby til Aarhus.

- Man sidder jo bare der ... og så kunne jeg lige så godt tegne. Det gælder om at være til stede i det, man ser, siger hun.

Hun finder poesi og liv overalt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce