Intimkoncerter i beboerhuse: Boligforeninger lægger lokaler til nyt musikalsk initiativ

Den tidligere varmehal i Reginehøj blev for et par år siden omdannet til et multirum for beboerne. Det er her Esther Brohus giver en af i alt fire koncerter i boligforeninger i Aarhus og omegn. - Vi er utroligt glade og stolte over, at vi kan anvende vores gamle varmehal i Reginehøj til et så flot arrangement. Musik og kultur hører ikke kun til på de store spillesteder i midtbyen, men også i boligområderne hvor vi århusianere bor, udtaler Thomas Hou Mandsfeldt, afdelingsformand i Reginehøj. Arkivfoto: Kirstine Sckerl

Intimkoncerter i beboerhuse: Boligforeninger lægger lokaler til nyt musikalsk initiativ

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Beboerhuse i BLs afdelinger bliver i uge seks brugt som spillesteder, når sangerinden Ester Brohus giver intime koncerter fire steder i Aarhus og omegn under overskriften "Musik på hjemmebanen".

AARHUS: Initiativet er taget af boligforeningerne i Aarhus, der i samarbejde med BL (Danmarks Almene Boliger) nu sætter gang i et forsøg med at benytte beboerhusene som lokale kulturhuse.

- Vi reagerer på en henvendelse fra boligforeningerne, som gerne vil bruge deres fælleslokaler til kulturelle formål, fortæller Gunnar Madsen, formand for ROSA (Dansk Rock Samråd) og Spot Festival.

I fællesskab har man fundet frem til en model, der nu skal afprøves i Aarhus og omegn.

Sangerinden Ester Brohus er den første kunstner i forsøget. Sammen med guitaristen Mikkel Bøggild giver hun fra 5. - 8. februar fire koncerter i Tranbjergparken, Råhøjparken i Stavtrup samt Reginehøj og Frydenlund i Aarhus, hvor 60-70 beboere, naboer og øvrige interesserede kan komme til "Musik på hjemmebanen" for en beskeden entré på 25 kroner.

Her vil der være god lejlighed til at opleve musikken helt tæt på, men også til at få sig en snak med kunstneren om hendes musik.

- Generelt vil vi gerne arbejde på at få musikken mere ud til publikum. Derfor vil vi gerne prøve nogle ting af, for at være med til at bringe musik ud på folks hjemmebane. Det er ofte den rolle forsamlingshuset har spillet på landet, men i byerne har man mere fokus på etablerede kultursteder. Derfor er det sjovt at se, om vi på denne måde kan være med til at give en nem og ubesværet adgang til kultur i lokalområderne, siger Gunnar Madsen.

Koncerter
Musik på hjemmebanen:
  • 5. februar: Frydenlund Fælleshus, Fuglebakkevej 70, 8210 Aarhus V. Billetter købes ved henvendelse til Pernille Amir-Shahi på pernille@voresbydel.dk - eller Safeticket
  • 6. februar: Den gamle varmehal, Indgang ved gavlen til Reginehøjvej 19, 8200 Aarhus N. Billetter købes ved henvendelse til Henrik Gaarde på henrik@voresbydel.dk - eller Safeticket
  • 7. februar: Selskabslokalet Tranbjergparken - Torvevænget 178, 8310 Tranbjerg. Billetter købes ved fremmøde på Torvevænget 82, eller via telefon 4031 8195 - eller Safeticket
  • 8. februar: Fælleshuset Råhøjparken, Råhøjparken 228, 8260 Viby. Billetter købes ved henvendelse til Varmemesterkontoret, 8740 6847 - eller Safeticket.

Billetterne koster 25 kroner.

Kan lide at være tæt på

Ester Brohus glæder sig til at komme ud på de små lokale 'spillesteder'.

- Jeg kan godt lide at være tæt på folk. Jeg håber, at det kommer til at betyde noget for de mennesker, som bor der. At vi kan være med til at skabe et fællesskab. Country er for det nære, og musikken giver folk noget at være fælles om, forklarer hun.

Ester Brohus giver sammen med guitarist Mikkel Bøggild koncert i fire beboerhuse i Aarhus og omegn. Det nye forsøg er søsat af BL (Danmarks Almene Boliger) og ROSA (Dansk Rock Samråd) for at få musik på folks 'hjemmebane' og benytte BLs beboerhuse som lokale kulturhuse. Foto: Christoffer Lunøe

Koncertrækken er bygget op, så der er plads til en lille snak med Brohus og Bøggild mellem første og andet set.

- Vi er gode til det intime. Vi har spillet rigtig mange fængselskoncerter. Der lærer man det at være sammen med folk. Nogle synes, det er spændende at få en snak om instrumenterne, mens andre gerne vil snakke om teksterne og andre ting. Jeg synes, det er rigtig godt, at boligforeningerne og ROSA tager det her initiativ, siger Ester Brohus, der 26. januar udkommer med sit 11. album.

Det kommer publikum også til at få smagsprøver på til koncerterne.

Projektet skal senere evalueres, for at se, om det kan udbredes til andre områder. Modtages initiativet godt, kan det blive et lokalt alternativ til midtbyens koncertscener.

Intimkoncerter i beboerhuse: Boligforeninger lægger lokaler til nyt musikalsk initiativ

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce